L’Ajuntament de Bunyol s’uneix al reconeixement personal a Protecció Civil en el Dia del voluntariat d’aquesta agrupació

Post també disponible en: Castellano

La Generalitat Valenciana ha volgut homenatjar la labor voluntària que des de Protecció Civil es fa i per això hui, 1 de març, ha nomenat Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil. Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a l’Emergència fan un homenatge a un dels serveis fonamentals de la nostra societat a l’hora de manifestar la solidaritat ciutadana davant successos d’índole catastròfica com ha sigut la pandèmia del Covid19.

Per això, des de l’Ajuntament de Buñol, a través de la Regidoria de Govern i Interior del Consistori, liderada per la Regidora María Vallés, volen unir-se a aquest merescut reconeixement, “que encara que hui alguns municipis convoquen als voluntaris d’aquesta associació a retre homenatge en les places a partir de les *19h, en aquesta localitat ho farem des del cor, des de les nostres cases agraint l’enorme i impagable labor que any rere any fan de forma totalment altruista moguts exclusivament per l’interés d’ajudar als veïns”. 

Vallés també apel·la a la ciutadania al fet que formen part d’aquesta agrupació voluntària. Per part seua, Ángel *Merenciano, cap de Protecció Civil de Buñol, incidia en la necessitat de comptar amb més persones, i per a això han de tindre una única vocació: ajudar als altres. “Encara que és complicat cada dia més comptar amb persones interessades ja que Protecció Civil està caps de setmana, festius i a hores nocturnes, però ens mou la passió per ajudar i ens enorgulleix haver pogut col·laborar i ajudar a molta gent en aquests llargs anys en el nostre municipi, la nostra comarca i per tota la geografia espanyola”, assenyalava el cap d’aquesta agrupació de voluntaris. 

Ángel Merenciano, ha agraït a tota la ciutadania, a l’Ajuntament, a Policia Local i Guàrdia Civil, el reconeixement de la seua labor, “una labor que fem tots els voluntaris, de manera professional, sensible i ordenada en el moment se’ns requereix”. Recorda que en aquest any de pandèmia han repartit aliments, medicaments a les llars confinades; han desinfectat els carrers juntament amb els Bombers; han vetlat per la seguretat i l’ordre en tots i cadascun dels actes culturals que es van organitzar l’estiu passat a l’Auditori Municipal, i en els teatres de la localitat, i tot això mentre continuaven atenent incendis, accidents i situacions complicades per les quals qualsevol ciutadà pot veure’s en algun moment. Diu que han sigut anys complicats, on no tots han reconegut la seua labor altruista i voluntària, però que cada vegada més veïns i entitats reconeixen la seua labor.

Juncal Carrascosa, Alcaldessa de Bunyol, reconeix la labor heróica i desinteressada que des de la seua fundació aquesta agrupació està duent a terme en la localitat. “Està formada per persones que tenen com a única fi ajudar i tant a nivell personal com des del punt de vista d’Ajuntament, no queda una altra que agrair-los infinitament la seua labor diària”, finalitza la primer Edil. 

Tots els voluntaris de Protecció Civil reben formació constant per a poder dur a terme de manera efectiva i eficaç qualsevol situació de risc. A més, acudeixen a qualsevol part de la geografia espanyola quan se’ls requereix.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*