Xest recupera més de 12 tones de tèxtil usat en el primer semestre de 2021

Post també disponible en: Castellano

La Fundació Humana Poble per a Poble ha recuperat 12.405 kg de tèxtil usat a Cheste durant el primer semestre de 2021, que passarà a ser reutilitzat o reciclatge. La recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 72,2% respecte als primers sis mesos de l’any passat, quan es van comptabilitzar 7.205 kg.

“L’economia circular al costat del social és clau per a la transició ecològica cap a la qual hem d’apostar”, ha apuntat el regidor de Medi Ambient, David Pujals. Agraïsc a la ciutadania de Cheste el seu compromís constant per a poder donar un segon ús a tota aquesta roba”.

Les més de 12 tones recuperades per Humana a Cheste equivalen a 56.000 prengues la gestió de la qual implicarà un doble benefici; un ambiental, perquè redueix la generació de residus i evita que acaben en un abocador, i un altre referent a la creació d’ocupació verda, ja que la Fundació genera un lloc de treball indefinit per cada 30.000 kg de tèxtil recollit.

A més, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials a través de programes de desenvolupament als països del Sud centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

“En obtindre el màxim aprofitament del tèxtil i donar-li una segona vida, convertim els residus en recursos i els dotem d’una fi social”, afirma Ricardo Rodríguez, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana en la Comunitat Valenciana. “Les peces que es recuperen són un actiu que, gestionat degudament, es converteix en motor d’ocupació i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament en l’hemisferi Sud, i de suport local i agricultura urbana i social al nostre país. Per això, donem les gràcies a la ciutadania per la seua col·laboració”.

Sobre Humana Fundació Poble per a Poble

Humana Fundació Poble per a Poble promou des de 1987 la protecció del Medi Ambient a través de la reutilització de tèxtil i duu a terme programes de cooperació internacional al desenvolupament a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, així com de suport local i agricultura urbana a Espanya. Forma part de l’Associació Espanyola de Fundacions, la Federació Espanyola de la Recuperació i el Reciclatge, les Associacions de Moda Sostenible de Barcelona i Madrid i la Federació Humana People to People.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*