Xest tanca el cicle de Serenates 2022 amb un concert oferit per l’Alt Palància Big band i la Banda Simfònica de l’Associació Musical La Lira

Post també disponible en: Castellano

Xest va posar el fermall d’or al cicle de Serenates dissabte passat, 16 de juliol, amb les actuacions de l’Alt Palància Big band i de la Banda Simfònica de l’Associació Musical La Lira de Xest. Una nit més, la plaça Doctor Cajal va ser el punt de trobada musical per a veïns i veïnes de la localitat, que es van congregar per a gaudir de l’última de les serenates de l’estiu 2022.

Tal com va comunicar la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, va haver-hi un canvi en el programa. “Tots els anys acomiadem el cicle de Serenates amb l’actuació de dues bandes simfòniques; però, per qüestions d’agenda, la Banda d’Almussafes no pot ser ací aquesta nit com estava previst. En el seu lloc actuarà l’Alt Palància Big band, una agrupació de luxe a la qual agraïm que estiga hui ací, havent sigut avisada amb tanta urgència”, manifestava.

L’agrupació, formada en 2011 per intèrprets de la comarca de l’Alt Palància, va omplir de jazz la plaça, sota la direcció de Vicente Lázaro Alcaide i amb la veu en directe de Merche Navarro, cantant oficial de la Big band de la Vall d’Uixó.

En la segona part del concert, a càrrec de la Banda Simfònica La Lira, es van escoltar les peces Dunia Piris, un pasdoble de R.Talens; Marxa Mora de l’òpera Moros i Cristians, de J. Serrano; i Gloriosa, del compositor japonés Yasuhide Ito. Excepcionalment, la simfònica de Xest va estar dirigida per Gustavo López Aceituno, actual director del cor parroquial Sant Lluc Evangelista i de la Banda Juvenil La Lira. 

“Tanquem les serenates amb l’actuació de la nostra Banda La Lira, amb tants anys d’història. Hi ha gent que pensa que les felicitacions sobren, però no és així, en aquest món consumista d’oci programat és necessari valorar incansablement la cultura popular, la que es fa des de la base, poble a poble, gràcies a persones compromeses que dediquen el seu temps lliure a cultivar i mantindre les manifestacions artístiques. Vull agrair una vegada més el treball de la junta directiva i del president de la Lira, Gerardo Pérez, perquè tots els concerts que ens han oferit puguen celebrar-se. Per part de l’Ajuntament no deixareu de rebre el suport que mereixeu. Així mateix, gràcies a totes les persones que amb els seus instruments ompliran d’alegria els nostres cors”, declarava Llorente, abans de donar pas a l’actuació de la banda.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*