Ximo Puig anuncia la renovació del Gran Premi de la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la pròrroga de l’contracte subscrit amb Dorna Sports, empresa que gestiona els drets del Campionat de el Món de Motociclisme, perquè el Circuit Ricardo Tormo segueixi albergant el Gran Premi de la Comunitat Valenciana a l’almenys tres vegades més durant cinc anys.

D’aquests cinc anys el Circuit es garanteix la celebració de l’esdeveniment el primer any, 2022, i podria entrar en un procés d’alternança amb altres circuits de la península fins 2026, data en què finalitza l’acord.

A més, l’acord reflecteix que la cita de Xest serà, sempre que es celebri, l’última de l’calendari, tal com ve succeint des de 2002.

Ximo Puig ha ressaltat que la pròrroga d’aquest acord, -que era vigent fins al 31 de desembre de 2021-, “és un nou impuls en la consolidació del Gran Premi al Circuit Ricardo Tormo”.

“Hi haurà Gran Premi fins a l’any 2022 i, a partir de llavors, cada cinc anys hi haurà, com a mínim, tres i sempre acabarà a València. Això dóna compte de tot el que ha estat el bon fer durant aquests anys de l’circuit i la confiança que s’ha establert entre l’organització i la Generalitat “, ha recalcat el president.

“Sempre hem defensat que aquest era un Gran Premi fonamental per l’ocupació que genera, pel que representa per al desenvolupament turístic de la Comunitat i per una qüestió fonamental, com són els centenars de milers d’aficionats a el motor que hi ha a la Comunitat, i per tot això, es va a fer aquest esforç “.

Puig ha indicat que, des de la Generalitat, sempre s’ha pensat que “aquesta era una operació que calia mantenir i potenciar”. “En el futur estem parlant de l’ampliació, que cal dotar el circuit de més possibilitats, més enllà del gran premi”, ha afegit.

Compromís

“En la mesura que altres circuits tinguin dificultats o no vulguin per alguna raó o no arribin a un acord, la Comunitat és aquí, perquè sí que té un compromís clar i directe amb el Gran Premi i amb el motociclisme”, ha afegit.

Igualment, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha subratllat que es tracta “d’un gran acord per a la Generalitat i per al conjunt dels valencians i les valencianes perquè posa en valor la capacitat organitzativa de Circuit Ricardo Tormo”.

Marzá ha indicat que, esportivament, “és molt important que seguim mantenint l’any 2022, així com que, en cas de rotació, no comenci sent el nostre gran premi el qual rote i que siguem l’últim gran premi”. Així mateix, ha destacat que, des del punt de vista econòmic, es mantinguin “els mateixos paràmetres de l’actual contracte”.

Per la seva banda, el conseller delegat de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, ha subratllat que “Dorna garanteix a la Comunitat Valenciana que, durant cinc anys, tindrà, com a mínim, tres grans premis, i, com València ha estat la primera a arribar a un acord, no rotarà el primer any que hi hagi rotació (en 2022) “.

A més, “València manté el dret de ser el Gran Premi de cloenda de l’calendari” ha explicat el CEO de Dorna Sports, que ha afegit: “A mi m’agradaria poder oferir cinc anys, però no estic en condicions de poder oferir-“. Ezpeleta s’ha mostrat “orgullós de, un cop més, arribar a un acord amb València”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*