Yolanda Morant relleva a Marian Corbí com a presidenta de Avamfar

Post també disponible en: Castellano

L’assemblea general de l’Associació Valenciana de Dones i Famílies de l’Àmbit Rural (Avamfar) celebrada hui ha aconseguit importants acords que obrin nous reptes en defensa de les dones rurals.
Marian Corbí Copoví ha decidit deixar la presidència de Avamfar, a causa de temes personals, i l’assemblea ha triat a Yolanda Morant del Villar, qui era la vicepresidenta, per a ocupar la màxima responsabilitat de l’entitat.
Visiblement emocionada, Marian Corbí ha agraït la confiança i el suport tant del president de AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, com de les companyes de Avamfar als qui considera com “l’altra família que trobes i gaudeixes al llarg de la vida. Amb esforç i treball hem defensat a les dones que estan al capdavant de les seues empreses agràries i les seues famílies a través de cursos, viatges, manifestacions i esdeveniments com la Jornada de la Dona Rural que ha comptat amb una alta participació i un gran nivell de conferències. M’emporte tot el vostre afecte i continuaré fent costat a aquesta necessària associació”.
Yolanda Morant, que cultiva cítrics a Barxeta i Gandia, ha valorat l’aportació de Corbí i ha demanat col·laboració per a emprendre aquesta nova etapa: “Continuarem sent reivindicatives per a millorar la qualitat de vida de les dones i les famílies del món rural de València i Castelló. No ens deixarem picar, al contrari, tirarem sempre avance. Si han estat lluitant tant les persones que ens han precedit, nosaltres també lluitarem. Per a això, demane la vostra ajuda i les vostres propostes”.En aquest sentit, Cristóbal Aguado ha aplaudit que “Marian ha portat el debat de les dones rurals a la societat, ha sigut el far de les dones de AVA-Asaja i ha oferit la seua col·laboració sense condicions. Ara passa el testimoni amb elegància, amb senzillesa i buscant el millor. Yolanda ha estat tots aquests anys treballant en equip amb Marian i la resta de la junta i estic segur que aquesta associació continuarà fent una labor exemplar”.
La nova junta directiva de Avamfar compta amb la vicepresidenta Amparo Biot Casares (Burjassot), la tresorera Pilar Baviera Barberà (Picanya), la secretària Amparo Pons Vila (El Perelló) i les vocals Elisa Isabel Catalunya Lacreu (València) i Concepción Vera Greus (Alginet). Al matí, el grup de dones havia realitzat una visita professional a la Cooperativa La Vinya de La Font de la Figuera.

Integració en Asaja Dones

Un altre acord de rellevància pres per l’assemblea de Avamfar ha sigut deixar de formar part de Amfar Federació de Dones i Famílies de l’Àmbit Rural i integrar-se dins de Asaja Dones, recentment creada per Asaja Nacional. Marian Corbí i Cristóbal Aguado han defensat que “poden canviar les associacions i els objectius, però la nostra essència és la mateixa: estarem on millor puguem continuar defensant al sector primari i a les dones del medi rural. En totes les províncies s’està duent a terme aquest pas i en una mica espai de temps estarem en la junta directiva de Asaja Dones”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*