Comencen a treballar a Alemanya una veintena de joves de La Pobla de Vallbona

Este mes de setembre han començat a treballar a la localitat alemanya de Barleben i en altres municipis dels voltants 22 joves de la Pobla de Vallbona. Després de sis setmanes de formació en Alemanya, han aconseguit ara un contracte de formació per a tres anys.
La inserció laboral d’estos joves d’entre 20 i 27 anys arriba gràcies a un programa de formació dual i als convenis establerts entre l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, l’Ajuntament de Barleben i la Cambra de Comerç i Indústria de Magdeburg. Mitjançant este programa de formació dual els joves assistiran a classes de Formació Professional i al mateix temps treballaran amb un contracte de formació.
Esta setmana tots ells han rebut la benvinguda oficial per part de la Cambra de Comerç de Magdeburg i de l’Ajuntament de Magdeburg amb la presència també d’un delegat de l’ambaixada espanyola a Alemanya. Com a representants de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona van estar el regidor de Desenvolupament Local, Javier Nóvoa, i el regidor de Medi Ambient i Participació Ciutadana, Javier Descalzo, que han mantingut reunions sectorials per tal d’establir nous projectes en matèria de sostenibilitat i Medi Ambient, a més d’inserció laboral. Per al regidor Javier Nóvoa “la visita ha servit per comprovar com s’han integrat els joves i també per consolidar el conveni que ja està en marxa”
Els joves s’han incorporat a treballar en el sector de l’hostaleria i també en empreses de mecànica industrial i atenció de persones majors, principalment. Després d’un curs d’alemany i de les sis setmanes que ja duien de formació, ara s’integren de manera efectiva en el mercat laboral d’Alemanya.
Aquest octubre es desplaçaran fins a la Pobla de Vallbona els tècnics alemanys que supervisen la formació i els representants de la Cambra de Comerç de Magdeburg per tal de continuar amb este programa de formació dual i iniciar el procés de selección de nous candidats. Un procés obert a qualsevol interesat a formar-se i treballar en Alemanya.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*