Divalterra inicia un pla de formació dirigit a Agents de Desenvolupament Local (ADL)

La primera acció formativa tindrà lloc a partir del 17 d'octubre i es basarà en el concepte d'innovació per a la prestació de serveis de promoció econòmica.
La primera acció formativa tindrà lloc a partir del 17 d'octubre i es basarà en el concepte d'innovació per a la prestació de serveis de promoció econòmica.
La primera acció formativa tindrà lloc a partir del 17 d'octubre i es basarà en el concepte d'innovació per a la prestació de serveis de promoció econòmica.
La primera acció formativa tindrà lloc a partir del 17 d’octubre i es basarà en el concepte d’innovació per a la prestació de serveis de promoció econòmica.

Divalterra ha programat una sèrie d’accions formatives dirigides als ADL (Agents de Desenvolupament Local) de la província, amb l’objectiu de millorar les seues habilitats i ampliar els seus coneixements en diferents camps relacionats amb la promoció de les economies locals i l’accés a l’ocupació.

El primer curs d’aquest programa començarà el pròxim 17 d’octubre a Alzira, amb el títol “Innovació en la prestació de serveis de promoció econòmica”, al qual seguirà una altra acció sobre “Iniciació al coaching”, que s’impartirà en Llíria a partir del 30 d’octubre.

Així mateix, pròximament es posaran en marxa altres dos cursos sobre “Disseny, elaboració i avaluació de projectes” i “La cultura, la innovació i el medi ambient com a sectors de creixement”.

La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha destacat que “aquest programa naix per a donar resposta a les necessitats que ens han transmès els propis tècnics municipals, als qui se’ls ofereix d’aquesta manera formació homologada, en coordinació amb la Diputació de València”.

El director de l’Àrea de Promoció Econòmica, Innovació i Projectes de Formació de Divalterra, Josep Melero, explica que “aquestes accions estan dirigides a la totalitat dels/de les tècnics adherits al programa Xarxa ADL de Divalterra, independentment del lloc on s’impartisquen, per la qual cosa s’aniran variant les seus per facilitar l’accés al major nombre de persones possible”.

El programa de formació d’ADLs de Divalterra es duu a terme en col·laboració amb la plataforma de Formació de la Diputació de València, a la qual s’accedeix a través del portal web www.dival.es.

 Formació en eines telemàtiques

D’altra banda, l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica, continua programant trobades per mostrar als tècnics municipals les eines digitals que l’empresa pública posa al seu servei a través del portal Dival ADL.

Així, aquest matí ha tingut lloc una d’aquestes sessions formatives en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, dirigida a les prop de 50 entitats que s’han adherit en els últims mesos al programa Xarxa ADL de Divalterra.

Durant l’obertura d’aquesta jornada, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha destacat “l’impuls que Divalterra ofereix als ajuntaments mitjançant accions referents a la promoció econòmica, la planificació estratègica, el medi ambient i per descomptat, de prevenció d’incendis a través de les brigades forestals”.

La gerent ha destacat “la importància d’aquestes trobades per continuar en la línia de millora contínua del servei de coordinació d’ADLs, perquè permeten escoltar les experiències d’ús dels destinataris d’aquestes eines, i donar resposta a les seues necessitats reals”.

Per la seua banda, el director de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica, Miguel Ángel Ferri ha indicat que “l’engegada del programa Xarxa ADL suposa la integració al treball en xarxa de tots els municipis que s’adherisquen, i que ja superen els 200. El programa ofereix una sèrie d’eines digitals de gestió integral per a facilitar el treball i l’accés a la informació als tècnics municipals que es dediquen a temes de promoció econòmica i desenvolupament local, especialment interessant per a aquells municipis que disposen de menys recursos”.

Durant aquesta jornada s’ha fet un ampli repàs dels serveis que Divalterra ofereix als ADL, tant pel que fa a assessorament tècnic per a la posada en marxa d’iniciatives lligades al desenvolupament local i la generació d’informes i estadístiques, com en la part relacionada amb les eines online dissenyades per a la Xarxa ADL.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*