Es modifiquen les ordenances de recollida de fem i de l’IBI a La Pobla per aconseguir una rebaixa generalitzada

La Pobla reduix el deute dels préstecs en un milió d’euros durant 2016.
La Pobla reduix el deute dels préstecs en un milió d’euros durant 2016.

Dues actuacions importants per a l’economia de les famílies de la Pobla de Vallbona han sigut adoptades per l’actual equip de govern (Compromís, PSOE, CUPo i EUPV). D’una banda s’han adoptat mesures que afecten la taxa de recollida de brosses. L’altra actuació afecta a l’Impost de Béns Immobles (IBI).

La modificació de la taxa de recollida de brosses afecta, fonamentalment, als negocis. Els habitatges no experimenten cap canvi en la quantitat que s’ha d’abonar. Els canvis s’aprecien, fonamentalment, en els comerços. Els que no es dediquen al sector hostaler i de restauració, queden tots agrupats. Els que sí que són d’hostaleria i restauració, es divideixen no per nombre de comensals… sinó pel seu aforament.

A efectes pràctics, la rebaixa és substancial, com explica l’edil d’Hisenda en el consistori poblà (Iris Marco): «En locals amb un aforament màxim de 50 persones, es passa a pagar 204 euros… enfront dels 336 que es pagaven fins ara; si el local és fins a 100 persones, es pagarà 204 euros… i no els 671 que es pagaven fins ara. En el cas de negocis parell fins a 200 persones, la reducció va dels 1.342 euros als 336; i en els locals de més de 200 persones, es passa de 1.474 euros a 671 euros. En tots aquests casos, el canvi en el pagament serà efectiu a partir de 2018».

Canvis també en l’IBI

Si les modificacions en la taxa de recollida de brosses suposen una important reducció en la quantitat que pagaran els veïns i veïnes de la Pobla de Vallbona, a partir del pròxim any, en l’IBI també s’aprecia la voluntat de l’equip de govern local d’adoptar mesures que contribuïsquen a reduir la pressió fiscal sobre els habitants del municipi.

Així, les gestions efectuades per personal tècnic del consistori i representants polítics poblans ha fet efecte: d’una banda, després de mantenir diverses reunions amb la Direcció general del Cadastre, s’ha aconseguit una reducció de fins al 0,91% respecte al valor cadastral dels habitatges. Aquesta mesura afectarà qualsevol immoble (casa, terreny, etc.) a partir del pròxim any.

En el mateix sentit, s’ha modificat el tipus impositiu del gravamen: es passa del 0,46 al 0,44. Igualment, es manté la subvenció per habitatge habitual: «Totes aquestes decisions i adopten, des de l’equip de govern, per a ajustar la ‘pressió fiscal’ sobre els nostres veïns. Enfront d’un afany recaptatori, nosaltres actuem com uns gestors responsables i que entenen la situació en què viuen els nostres veïns i veïnes. Per açò actuem de forma coherent i conseqüent, al mateix temps que complim amb els compromisos adquirits amb la ciutadania», explica l’alcalde poblà (Josep Vicent Garcia).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*