La Diputació destina 327.687 euros a la conservació del patrimoni immoble del Camp de Túria

La Diputació de València destinarà 327.687 euros a la conservació i protecció del patrimoni immoble dels municipis del Camp de Túria a través del programa provincial que anualment impulsa amb aquest fi.

Aquestes ajudes pertanyen a la partida pressupostària de l’àrea que dirigeix actualment el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur.

Bétera, amb aquesta subvenció, realitzarà obres de conservació al castell i adaptarà arquitectònicament l’ala oest com a Museu de les Cultures; la Pobla de Vallbona continuarà amb la segona fase de manteniment de la Casa Bernal; i, per la seua banda, Domeño mantindrà les estructures i crearà un accés al seu castell.

La corporació provincial promou aquest tipus d’ajudes econòmiques des de l’any 2004. L’última convocatòria la va aprovar l’anterior equip de govern i correspon als exercicis 2014 i 2015, que distribuirà un total de 4.280.000 euros a tota la província i beneficiarà 133 edificis amb valors històrics, artístics o que siguen d’interés per als municipis valencians.

El programa inclou aquells edificis emblemàtics per a les poblacions, d’accés o utilització pública, o dels elements integrats en ells, ja siguen de caràcter civil o religiós i de titularitat pública o privada, sempre que en aquest últim cas es tracte d’entitats sense ànim de lucre i que l’actuació tinga una importància especial per al municipi en què s’ubique.

Del total de 4.280.000 euros destinats a aquest tipus de subvencions, la corporació provincial ha distribuït ajudes a ajuntaments per valor de 2.139.764,96 euros, mentre que 2.140.235,04 euros s’han concedit a institucions sense ànim de lucre.

La Diputació impulsa anualment tres línies de subvencions econòmiques per a restaurar béns mobles, immobles i locals dedicats a activitats musicals als pobles.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*