La Diputació restaura dos llenços de l’església de Turís

La Diputació de València ha restaurat dos llenços d’alt valor artístic que representen a la Sagrada Família i la Santíssima Trinitat i a l’evangelista Sant Lucas.
En el primer cas es tracta d’una serigrafia que data dels anys 30 del passat segle i que va ser donada per un particular a la parròquia de Turís. Múltiples esgarrapades, brutícia i taques han sigut netejats amb extrema delicadesa, després d’un llarg procés, per la llicenciada en belles arts i restauradora profesional María José Nogueroles. També s’ha col·locat un pegat per a reparar la zona perforada fent coincidir les bretxes del pegat amb les de la tela.
En el cas de l’evangelista Sant Lucas es tracta d’un quadre a l’oli que data del segle XVIII que va ser retallat pels laterals per a poder ajustar-ho a un dels marcs de marbre de l’altar major, on es trobava antigament. No se sap res de l’autor encara que segons l’estudi realitzat per a la seua restauració aquesta obra, juntament amb altres dos evangelistes més, formaria un conjunt que ja es va inventariar pel rector D. Vicent Agut en 1950 i 1954.
En el procés de restauració, que ha sigut més complicat i costós que l’anterior, s’han recuperat tots dos marges afegint la tela que falta per a donar-li la seua grandària original i ajustar-ho al bastidor. El seu estat de conservació era realment precari i a part de la neteja s’ha hagut de reintegrar part de la tela a causa de dos grans trencats i a múltiples forats, ja que existeixen zones que s’havien perforat amb grans claus que servien també per a fixar el quadre a la paret.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*