La Diputació reuneix els municipis més xicotets de la Ribera i la Safor sobre l’aplicació de la Transparència

Una imatge de la reunió realitzada a la Diputació.
Una imatge de la reunió realitzada a la Diputació.
Una imatge de la reunió realitzada a la Diputació.
Una imatge de la reunió realitzada a la Diputació.

La Diputació de València ha celebrat una nova reunió en la seu de la corporació amb alcaldes, regidors i tècnics de municipis menors de 5.000 habitants de les comarques de la Ribera Alta, Ribera Baixa i la Safor per a col·laborar amb ells en l’aplicació de la normativa actual sobre transparència de les institucions i entitats públiques.

A la trobada han assistit un total de 18 representants locals, de 16 localitats.

El diputat de Transparència i Govern Obert, Roberto Jaramillo, ha analitzat amb els responsables locals les dificultats que troben per a aplicar la llei en els seus ajuntaments, així com les necessitats detectades per a superar-les, centrades en la disponibilitat de majors recursos tècnics i humans.

Una guia de la transparència

Jaramillo ha destacat la importància de la formació específica de càrrecs electes i funcionaris per a aconseguir una administració pública transparent i ha explicat que la Diputació treballa actualment en l’elaboració d’una guia per a facilitar als municipis el compliment de les directrius legals.

Al mateix temps, s’ha posat a la disposició de tots els ajuntaments per a ajudar-los a aconseguir l’objectiu comú de «modernitzar l’administració i fer-la més clara i propera a la ciutadania, independentment del seu color polític».

Els assistents també han debatut durant la trobada sobre la publicació de dades en els portals de transparència institucionals, segons els límits fixats per la Llei Orgànica de Protecció de Dades.

Els consistoris assistents a la trobada han sigut Alcàntera de Xúquer, Alfarp, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Catadau, Favara, Guardamar de la Safor, Manuel, Massalavés, Montroi, Real, Simat de la Valldigna, Sollana i Vilallonga.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*