La Pobla organitza un curs per a cuidadors de persones dependents

Durant estos dies està celebrant-se al Centre Social de la Pobla de Vallbona un curs de formació per a familiars i cuidadors no professionals de persones dependents organitzat per l’Ajuntament. En ell participen una vintena de veïns i veïnes de la Pobla y San Antonio de Benagéber amb familiars amb discapacitat psíquica o intel·lectual (autisme, paràlisi cerebral, retard intel·lectual, Down, Asperger,etc).
L’objectiu d’estos cursos és donar recursos i noves ferramentes per a afrontar l’atenció a persones discapacitades. Les classes les impartixen els tècnics de la Residència de Persones Majors Dependents La Saleta-Conarda de la Pobla de Vallbona.
Durant sis sessions s’aborden diferents aspectes vinculats a l’atenció de discapacitats psíquics. Des de la realització de cures sanitàries bàsiques, mesures higièniques o atenció psicològica fins a establir estratègies per a fer front a l’impacte familiar i personal que suposa l’atenció d’una persona dependent. També s’informa sobre les ajudes econòmiques i els recursos socials que hi ha per a les famílies.
La impartició de tallers d’estes característiques és molt important per a ajudar els cuidadors, que en molts casos, patixen un nivell d’estrés i de sobrecàrrega molt elevat. És per això que durant el curs es parla també de la importància de buscar temps d’oci per al cuidador i d’organitzar i distribuir el temps de cura.
Esta oferta formativa té un vessant principalment pràctica per tal d’adequar la formació a les necessitats de la persona cuidadora i també tenint en compte el grau de discapacitat i les característiques de la persona que cuida.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*