Les brigades forestals de Divalterra condicionen barrancs i llits del Racó d’Ademús

La actuaciones comprenden la eliminación de vegetación oclusiva y actuaciones selectivas sobre la vegetación.
La actuaciones comprenden la eliminación de vegetación oclusiva y actuaciones selectivas sobre la vegetación.
La actuaciones comprenden la eliminación de vegetación oclusiva y actuaciones selectivas sobre la vegetación.
Un bon condicionament redueix el risc d’incendis en estiu, i també d’inundacions en casos de pluges torrencials.

Les actuacions comprenen l’eliminació de vegetació oclusiva i actuacions selectives sobre la vegetació

Les brigades forestals de Divalterra treballen en l’eliminació d’excés de vegetació oclusiva, així com l’esbrosse, poda i clareo selectiu del llit del riu Bohilgues a Vallanca i dels barrancs Mas del Olmo, La Peña Roya i La Balsa a Mas del Olmo (Ademuz) i Casas Altas.
Riu Bohilgues
Les brigades estan treballant per a reduir el risc d’incendi i augmentar la capacitat de desguàs del llit del riu Bohilgues, eliminant la vegetació invasiva que es troba en la zona.
 Els treballs, principalment esbrosses selectius i podes i retirada d’arbres, s’estan executant en els dos marges del riu, el qual discorre per terreny forestal i es troba contigu a un bosc de galeria. L’ajuntament de Vallanca va sol.licitar l’actuació de les brigades forestals ja que l’hàbitat es veia afectat per la invasió d’esbarzers i per la presència d’arbres caiguts, dificultant la corrent d’aigua.
Barranc Mas del Olmo
D’altra banda, els efectius de la Diputació de València han condicionat el barranc Mas del Olmo, en l’aldea Mas del Olmo, Ademuz, també dins del Pla de Neteja i Condicionament de Barrancs de Divalterra. D’aquesta manera, s’ha actuat realitzant treballs d’esbrosse, retirada d’arbres morts, i eliminació de vegetació invasiva, així com la trituració de les restes generades. Igualment, s’ha condicionat la zona de l’antic molí i la de la font pròxima a la depuradora.
Barranc la Peña Roya
Així mateix, s’ha conclòs també l’actuació que les brigades de Divalterra han dut a terme en el barranc la Peña Roya, a Casas Altas. Els treballs s’han centrat en l’obertura del barranc mitjançant l’eliminació de vegetació excessiva realitzant esbrosses selectius, poda i clareo. La zona on s’ha actuat es troba en terreny forestal i també en una zona d’interfície urbà-forestal.
Barranc de la Balsa
També s’ha actuat en una altra zona situada en terreny forestal de Casas Altas, concretament, en el barranc de la Balsa. Així, les brigades forestals han podat arbres i han esbrossat la zona, que tenia molta terra sedimentada. De manera paral.lela, s’ha realitzat l’obertura del llit del barranc eliminant vegetació excessiva.
La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha apuntat que “la labor preventiva de les brigades té en els llits i barrancs un dels elements clau, ja que un bon condicionament redueix el risc d’incendis en estiu, i també d’inundacions en casos de pluges torrencials”.
En aquest sentit, el director de l’àrea, Salvador Femenía, ha explicat que “en aquests casos, les accions que duen a terme els brigadistes es basen en la poda, esbrosse selectiu, manteniment de plantes autòctones i eliminació de les alóctonas invasores; un treball que es veu completat a més amb la trituració “in situ” dels residus vegetals”.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*