S’emprenen quatre actuacions per a millorar l’estat dels carrers en tot el municipi de La Pobla de Vallbona

Hi ha obres en la rotonda d'entrada al nucli urbà de la Pobla de Vallbona.
Hi ha obres en la rotonda d'entrada al nucli urbà de la Pobla de Vallbona.
Hi ha obres en la rotonda d'entrada al nucli urbà de la Pobla de Vallbona.
Hi ha obres en la rotonda d’entrada al nucli urbà de la Pobla de Vallbona.

El consistori de la Pobla de Vallbona ha iniciat una sèrie d’actuacions que té com a objectiu millorar l’estat dels carrers en les diferents zones residencials del municipi. Per açò, s’estan escometent treballs per a millorar el ferm, tornar a asfaltar i afegir trossos per millorar el paviment a les diferents vies.

Les actuacions es dividiran en quatre: la primera consisteix en una sèrie de millores en la carretera d’accés a ‘la Sima’, i forma part d’una de les sol·licituds efectuades per la ciutadania poblana a través dels Pressupostos Participatius. Les obres consisteixen a millorar la senyalització, afegir elements que contribuïsquen a disminuir la velocitat del tràfic rodat i tornar a pavimentar parcialment aquesta carretera. El pressupost és de 25.298,91 euros.

La segona actuació consisteix en una sèrie de millores de la calçada ‘en calent’, que suposaran en la pràctica l’arranjament de diferents trams on s’han trobat enfonsament del ferm o rases. Aquestes actuacions afecten els carrers Reis Catòlics, Mestre Serrano, Gaspar Marín, Agustina d’Aragó, Llevant i Verge del Montiel.

A més, hi ha obres en la rotonda d’entrada al nucli urbà de la Pobla de Vallbona (en la prolongació del carrer Guillem Roch) i s’escometran actuacions en la urbanització ‘Rascanya’, on les arrels de l’arbrat han provocat que s’alce part de l’asfaltat. Tant aquestes obres (que tenen un pressupost de 29.584,78 euros) com les de ‘la Sima’ s’estan executant durant el present mes.

La tercera actuació és una pavimentació del pàrquing que se situa en el carrer Blasco Ibáñez. En aquest projecte, la qual cosa es pretén és dotar aquest espai amb capacitat fins quasi 60 places d’una superfície de DTS (Doble Tractament Superficial), un paviment granular (de graveta, no d’asfalt). Les obres començaran el gener de 2018. Aquestes tres actuacions són finançades per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, amb fons propis, amb una inversió conjunta de 60.874,69 euros.

La quarta actuació compta amb fons de la Diputació de València (concretament, 118.000 euros), a través de les seues IFS (Inversions Financerament Sostenibles). Les millores s’iniciaran al gener, i serviran per a millorar l’estat de l’asfaltat dels carrers Fèlix Rodríguez de la Font, Maria Micaela, Lucena, Generalife, Iale, Dublin, Luis Monzonís, Nou i la Pau.

El regidor d’Urbanisme en l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Juan Aguilar, explica que aquestes obres s’efectuen «per a millorar la vida de tots els veïns del municipi, independentment de la zona residencial que visquen. Des del primer dia ens vam comprometre amb la ciutadania a resoldre els problemes que els afecten, i estem treballant de forma constant per a aconseguir-ho. Hi ha molt encara per fer, però seguim destinant els recursos econòmics que siguen necessaris per a solucionar les deficiències que no es van escometre anteriorment».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*