Entrevista. Paqui Collado: «Hem de seguir respectant totes les normes que ens marquen perquè és l’única manera en què podem exigir d’aquesta»

Paqui Collado, candidata del PSOE en Alborache.
Paqui Collado, candidata del PSOE en Alborache.

Post també disponible en: Castellano

L’alcaldessa d’Alboraig, Paqui Collado, valora a l’complir-se el primer mes de confinament com ha afectat la pandèmia a la seva localitat i com porta la població aquestes setmanes.

– PREGUNTA: En quin grau podem dir que ha afectat la pandèmia a una població com Alboraig? ¿S’ha registrat algun cas entre els seus una mica més de mil habitants?

– RESPOSTA: En principi a Alborache no tenim cap coneixement que s’haga produït algun cas. Ningú oficialment ens ha traslladat que hi hagi algun cas. Sí que hi ha molts rumors i rumorologia, però oficialment no hi ha cap cas registrat. Des de l’Ajuntament estem treballant en col·laboració amb Serveis Socials i Càritas i realment les coses van fluint. Anem donant un cop de mà a la gent necessitada i no hi ha cap problema, la gent s’està comportant

 – ¿Després de més d’un mes ja de confinament, com és la seva apreciació de com està portant la població aquestes setmanes?

– La veritat és que clarament es veu que tot s’ha respectat a peu de la lletra. A la població, a el principi, bé a tots en general, ens va impactar la situació. Però des del minut un a Alborache els carrers estan deserts, no hi ha moviment cap més enllà de la gent que surt a treballar, amb les mesures corresponents; i després els serveis essencials el mateix. I amb totes les precaucions en botigues, forns de pa, el supermercat, la farmàcia, amb totes les precaucions de el món i la gent al just i complint.

 – Pel que fa als grups de major risc com la residència de la tercera edat o l’alberg de l’IVAJ situat a Alboraig, on es troben els menors acollits, ¿s’ha produït algun problema? Han pres mesures especials com la participació de la Unitat Militar d’Emergència, UME, o no ha estat necessari?

– Realment la UME està participant en edificis oficials i en espais sanitaris. Pel que fa a la residència, nosaltres hem estat desinfectant tot l’edifici per la part externa a l’igual que ho fem amb la població. I la UME també ha treballat un parell de vegades, m’imagino que de manera rutinària, a l’interior. I respecte a l’alberg de l’IVAJ hem adoptat les mateixes mesures que fa a la residència, vam entrar amb el nostre tractor de fumigar per fer tota l’entrada i després els patis per donar un cop mà. Però tot això de manera preventiva perquè en principi no hi ha cap problema.

 – Respecte a les mesures adoptades a nivell municipal, podem resumir algunes?

– Nosaltres hem treballat conjuntament amb Serveis Socials i als nostres treballadors de l’Ajuntament els hem posat a el servei de la població donant-los unes tasques fonamentals de compra, de portar-les escombraries a la gent gran als contenidors … hem estat en contacte directe amb les persones que sabem que estan soles, que són grans i que els podem donar un cop de mà. Hem resolt les necessitats que tenen i seguirem resolent les necessitats que els puguin sorgir seguint totes les normes de seguretat possibles. I després en les zones d’alimentació, com el supermercat, amb una major afluència de personal, hem establert unes fumigacions dia sí dia no. O sigui, que estem pendents contínuament i també no hem deixat de treballar des de l’Ajuntament. Tot i que el teletreball encara no ho teníem preparat a nivell municipal amb els mitjans adequats, sí que hem preparat un calendari perquè cada dia vingui un treballador a l’ajuntament i amb totes les mesures de precaució, alternándonos així per poder tirar endavant el treball i les necessitats de l’ajuntament. O sigui, que totes les ajudes i tota l’atenció es fa a través de telèfon. I també hem obert una ajuda psicològica a través de la psicòloga municipal, per a la qual hem habilitat un telèfon i un correu electrònic perquè les persones, pel massa temps que portem, comencin a tenir problemes psicològics, es vegin aclaparats o senzillament vulguin parlar , tinguin l’oportunitat de cridar a aquest número de telèfon i contactar i buscar pau i assossec.

– Davant d’aquesta situació tan difícil i tan terrible, la localitat d’Alborig també ha donat tremendes mostres de solidaritat; i m’estic referint a dues famílies del municipi, la de Marc Patiño i la de Santiago Collado, que han ofert un enorme exemple de solidaritat i altruisme amb la confecció de pantalles protectores facials per a sanitaris i cossos de seguretat, una circumstància de la qual em imagino que estarà a l’corrent. ¿Accions com aquesta senten orgullosos a una població com Alboraig?

– Sí, sí, la veritat és que sí. És una satisfacció quan vam llegir la notícia que vau publicar i ara veiem els treballadors dels diferents establiments de la localitat usant aquest tipus de màscares i la veritat és que és d’agrair profundament. Tot un gest.

– I ja per acabar, quin missatge li agradaria llançar als veïns i veïnes després d’un mes de confinament i pensant en les setmanes que encara queden per davant?

– Doncs realment voldria que acabéssim el mes amb aquestes condicions, que realment seguíssim respectant totes les normes que ens marquen perquè jo crec que és l’única manera en què podem sortir d’aquesta. Hem de tenir paciència tots, ja queda menys, de manera que cal continuar en aquesta línia i les persones que han de sortir a treballar a les seves empreses que guarden amb màxim rigor totes les mesures de seguretat que s’estableixen. I esperem que sortim tots il·lesos d’aquesta i podem gaudir-ho en el futur.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*