La Comissió de Peticions admet la iniciativa de la Plataforma Aire Net a La Foia per investigar els efectes de la incineració

La Comisión de Peticiones admite la iniciativa de Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol,abierta a nuevas adhesiones.
La Comisión de Peticiones admite la iniciativa de Plataforma Aire Limpio en la Hoya de Buñol,abierta a nuevas adhesiones.

Post també disponible en: Castellano

“La reunió celebrada a Brussel·les el passat mes d’abril pel Moviment contra la Incineració ha començat a donar els seus fruits. En aquella assemblea es va acordar presentar amb caràcter urgent una petició davant la Comissió de Peticions perquè el Parlament investigui tots els casos de cimenteres i incineradores i el seu impacte en la qualitat de l’aire i en la salut de les persones “, tal com han informat des de la Plataforma Aire Net a la Foia de Bunyol i la Plataforma Toledo Aire Net, que han encapçalat les primeres peticions que han estat admeses pel Parlament Europeu.

Així ho ha confirmat la presidenta de la Comissió de Peticions de Parlament Europeu, Dolors Montserrat, en una carta adreçada a la Plataforma de la Foia de Bunyol “ja que l’assumpte que planteja està dins dels àmbits d’actuació de la Unió Europea”. La petició aprovada ha estat registrada amb el núm 0544/2019, i està en fase oberta a adhesions, de manera que altres iniciatives i plataformes se sumaran a la petició de la Foia de Bunyol.

“Aquesta presa d’estat parlamentari de les reiterades denúncies contra la incineració constitueix, sens dubte, un èxit, encara que només sigui el primer pas, de el Moviment Europeu contra la Incineració, que integra plataformes del Bierzo, La Foia de Bunyol-Xiva, Montcada , Madrid, Toledo, Sagunt, Andalusia, Mèxic, Grècia, Eslovènia i Itàlia, entre les que van estar presents a Brussel·les a l’abril. en aquella assemblea, també es va ratificar la “Declaració de Ponferrada contra la Incineració i pel Residu Zero”, signada per més d’un centenar de col·lectius ciutadans de tot Espanya, declaració que va ser lliurada aquest mateix mes per Bierzo Aire Net a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Rivera, durant la seva recent visita a el Bierzo “.

“Exigim a la Comissió Europea -deien a l’abril els ecologistes, i diuen ara també a el Parlament Europeu- la realització d’estudis epidemiològics i metges seriosos, científics, objectius i independents de la Qualitat de l’Aire a totes i cadascuna de les zones afectades per incineradores i cimenteres “.

“Demanem -afirma la Plataforma valenciana davant la Comissió de peticions- la prohibició a través de legislació europea tota activitat de la incineració i coincineració de residus, usats com a combustible (domèstics, industrials, tòxics, perillosos, etc.) Les fàbriques de ciment són el principal exemple però hi ha el perill de traslladar-lo a altres empreses com són les centrals tèrmiques. També rebutgem la coincineració en elles “.

“El Moviment contra la Incineració es proposa continuar activament el seu treball davant el Parlament Europeu, amb noves adhesions i seguint de prop la investigació preliminar encarregada per Dolors Monserrat a la Comissió Europea: Estarem vigilants davant activitats com la incineració de pneumàtics, falsa biomassa i altres subproductes que suposen, a més del dany mediambiental, un clar perill per a la salut pública amb l’augment exponencial de malalties pulmonars, cancerígenes, endocrines, cutànies i al·lèrgiques a les zones afectades pels gasos que s’emeten com a conseqüència de l’procés d’incineració d’aquests residus “.

Formen part de el Moviment contra la Incineració: Bierzo Aire Net, Plataforma Aire Net La Foia de Bunyol-Xiva (València), Plataforma Anti Incineració de Montcada (Barcelona), Plataforma Aire Net Residu Zero de Madrid, Plataforma Toledo Aire Net, PACIRAL (Plataforma d’Andalusia Contra la Incineració de Residus), Plataforma Morvedre Aire Net (Camp de Morvedre, Sagunt), Front de Comunitats Contra la Incineració (Mèxic), Citizens Comittee de Volos (Grècia), Ekokrog de Zagorje ob Savi (Eslovènia) i Moviment Cívic Cambiamo Ària de Pàdua (Itàlia), totes elles de zones afectades per instal·lacions o projectes d’incineració de pneumàtics, escombraries i altres residus altament tòxics.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*