L’OMIC de Requena fa balanç del any 2019

La Oficina Municipal de Información al consumidor analiza las principales demandas recibidas y hace balance de 2019.
La Oficina Municipal de Información al consumidor analiza las principales demandas recibidas y hace balance de 2019.

Post també disponible en: Castellano

L’Oficina Municipal d’Informació al consumidor analitza les principals demandes rebudes i fa balanç de 2019

L’Oficina Municipal d’Informació a l’Consumidor ha publicat el seu balanç, una memòria anual on es recullen totes les activitats realitzades en 2018.
-En l’apartat d’Expedients, s’han tramitat 147, i s’han rebut unes 520 Consultes a la mateixa oficina.
-Com a novetat, per al dia de l’Consumidor, el 15 de Març, es va penjar un tràmit específic per efectuar les reclamacions de consum via seu electrònica.
-Quant a la normativa i els seus canvis més destacats, ens trobem amb la protecció de dades, la modificació dels peus d’escrits, un canvi en la normativa sobre lloguer, i el nou text refós valencià de consumidors, que encara que no modifica substancialment l’anterior, inclou els canvis normatius pertinents per ajustar-se a la llei actual.
-En 2019 han continuat també les incidències i tràmits amb el sector bancari, el tema idental, o el bo social, d’el qual aquest any es compleixen dos anys de la seva creació.
-En l’aspecte de la seguretat, s’han dut a terme accions relatives a sectors importants com el de les joguines, i s’han realitzat advertiments de cara a l’estiu, centrades sobretot en la intoxicació per listèria, així com consells en festivitats de Halloween o Nadal, sobretot per evitar fraus en el comerç electrònic.
-En l’àmbit educatiu, segueix la col·laboració d’aquesta oficina amb l’agenda educativa, renovant els convenis i suport a campanyes educatives i formatives amb associacions com CECU, ADICAE o AVACU, a més de publicitar i incentivar el sector escolar a l’educació per un consum responsable. Per a això es realitza ara el concurs Consumopolis, que enguany analitzava els actes de consum i el respecte a l’entorn.
-Com suport a l’activitat habitual, aquesta oficina ha col·laborat en dos mitjans de comunicació comarcals, amb programes diaris donant tot tipus d’informació als consumidors i responent consultes rebudes en el propi mitjà en qüestió.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*