Ximo Puig participa en la inauguració a Xest d’un dels majors centres logístics de Lidl a Europa

Post també disponible en: Castellano

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc la presentació oficial de la nova plataforma logística de la cadena de supermercats Lidl al parc empresarial Circuit de Xest, una de les més grans de la companyia a tot Europa i un referent en sostenibilitat.

A l’acte hi han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya; i l’alcalde de Xest, José Morell; costat de representants de l’equip de govern que han estat acompanyats pel director general de Lidl a Espanya, Claus Gran, i de el director regional a la Comunitat Valenciana, Grischa Voss.

«En el nostre municipi estem d’enhorabona perquè hem estat capaços d’executar un dels projectes logístics més rellevants dels últims anys al nostre territori i ho hem fet en un temps rècord de tres anys», tal com manifestava José Morell.

Entre els nombrosos agraïments, l’alcalde de Xest ha destacat el compromís de l’departament d’Urbanisme municipal, així com la implicació de la Generalitat Valenciana i la dels equips de l’agent urbanitzador i de la constructora. «La coordinació entre tots nosaltres ha funcionat com un rellotge i crec que podem dir que som un exemple de col·laboració públic-privat, ja que hem sabut compatibilitzar l’interès general facilitant noves activitats econòmiques. Avui presentem un nou urbanisme valencià lluny d’aquest parc Ferrari que s’anava a fer justament en aquest punt. Aquí no s’ha construït un polígon a la recerca de les empreses, sinó que s’ha posat en marxa tenint i als operadors que s’anaven a instal·lar tancats; els carrers s’estan inaugurant pràcticament al mateix temps que les empreses ia més som un model de sostenibilitat i gestió », tal com destaba José Morell.
Per la seva banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat el paper de la Comunitat Valenciana «com a centre logístic i de distribució per al conjunt d’Europa», durant la seva visita a la nova instal·lació logística de Lidl al parc empresarial Circuit de Xest.

En aquest sentit, ha subratllat que aquest posicionament és possible gràcies a un sector de distribució «molt potent», que compta amb «les millors empreses d’Espanya en territori valencià», i a la capacitat de col·laboració de la Generalitat amb el sector privat.

A més, Ximo Puig ha assegurat que la voluntat de el Consell és «generar un marc de confiança, basat en el diàleg, l’estabilitat i l’honradesa» amb la finalitat de «facilitar que les empreses tinguin el seu millor posicionament en el sector i generin treball de qualitat ». Amb això, l’Executiu autonòmic pretén «afavorir el creixement industrial al territori de manera sostenible i inclusiva, sense que ningú es quedi a l’marge».

El titular de el Consell ha agraït a l’empresa Lidl la confiança que ha dipositat a la Comunitat Valenciana, «un territori que té grans possibilitats». Així, ha recordat que s’ha batut el rècord de turistes, fins arribar als 30 milions de visitants en 2019, i que l’exportació valenciana representa ja 31.000 milions d’euros.

El president també ha destacat que Lidl, que inclou prop de 750 productes valencians al seu catàleg, inverteix gairebé 600 milions d’euros en la compra de productes de proximitat, a el mateix temps que afavoreix la distribució de mercaderies valencianes per tot Europa.
A més, ha destacat que la posada en marxa d’aquest centre logístic suposa un «impuls important» a el parc empresarial de Xest, el qual millorarà «la nostra capacitat d’atracció d’empreses de tot tipus, condicions i nacionalitats». En aquesta línia, ha afegit que la inversió estrangera a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 78% en els últims cinc anys.

Així mateix, Ximo Puig ha assegurat es pretén que aquest creixement econòmic es tradueixi en una aposta per «la sostenibilitat i el treball de qualitat», tots dos compromisos «alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb la imatge que volem per a la Comunitat Valenciana».

Eix industrial de la A3

Un altre dels punts destacats per José Morell en el seu discurs ha estat l’estratègia de l’Ajuntament per a la consolidació de Xest com un territori d’empreses, prenent com a punt de partida la ubicació estratègica de la població, propera a l’encreuament de la A3 amb l’A7. «Durant els últims anys hem estat treballant juntament amb Riba-roja, Loriguilla, la Diputació i la Universitat Politècnica de València per a promoure el desenvolupament econòmic mitjançant una estratègia compartida amb la qual maximitzar l’atracció d’empreses», segons l’alcalde.
En aquesta línia, José Morell ha posat l’accent en el possible desenvolupament de l’polígon provisionalment anomenat La Cella, ubicat també a la localitat chestana, a continuació de l’polígon Castella. «L’interès que genera la ubicació de la nostra població és evident, per això, si confirmem els operadors necessaris, anirem a d

En aquesta línia, José Morell ha posat l’accent en el possible desenvolupament de l’polígon provisionalment anomenat La Cella, ubicat també a la localitat chestana, a continuació de l’polígon Castella. «L’interès que genera la ubicació de la nostra població és evident, per això, si confirmem els operadors necessaris, anirem a desenvolupar aquest polígon, treballant per repetir l’èxit que hem obtingut aquí. Ara mateix el Pla General d’Ordenació Urbana ha entrat en l’última fase de tramitació i jo li demano a la Generalitat la mateixa col·laboració activa que hem tingut en aquest cas “, ha afegit l’alcalde de Xest.

Col·laboració en ocupació

Durant el seu discurs, el alcaldede Xest ha posat en valor a més el compromís acordat entre l’Ajuntament i Lidl en el marc de el projecte de la regidoria d’ocupació Chestemplea, mitjançant el qual el consistori oferirà formació gratuïta en funció dels perfils que demani l’empresa . «Pretenem estendre aquest acord a el major nombre possible d’empreses per millorar l’ocupabilitat a Xest; Lidl ha estat la primera, però pretenem arribar a les 60 empreses de l’polígon Castella i a les noves que es van a instal·lar ».

Visita a les instal·lacions

Les autoritats han fet una breu visita per la plataforma que, amb una inversió de més de 55 milions d’euros, disposa d’una superfície de 51.000 metres quadrats, capacitat per gestionar més de 30.000 palets i 140 molls de descàrrega per optimitzar el trànsit de la mercaderia. A més, les noves instal·lacions disposen de 17.000 metres quadrats de cambres frigorífiques per emmagatzemar producte sec, frescos i congelats. Des Xest es proveirà les botigues de Lidl a la regió i en altres zones de l’arc mediterrani.

La plataforma de Xest és també una de les més sostenibles de Lidl a Europa, ja que compta amb els segells BREEAM i Verd, dues de les certificacions en construcció sostenible més prestigioses a nivell mundial.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*