Acaba el cicle Música a la primavera de Xest amb l’actuació de Sons d’Embat

Post també disponible en: Castellano

Amb 9 actuacions a l’esquena, el cicle Música a la primavera 2021 posava el seu fermall d’or ahir, diumenge 13 de juny, amb l’actuació de Sons d’Embat, una agrupació liderada pel acordeonista d’Ontinyent Pau Barberá, que va presentar un repertori de cançons pròpies del gènere Músiques del món, amb un llenguatge basat en cançons peninsulars i mediterrànies de diferents llocs.

Minut de silenci contra la violència de gènere

Abans que començara l’espectacle, la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, va demanar guardar un minut de silenci seguit d’un aplaudiment per totes les dones, xiquets i xiquetes, víctimes de la violència de gènere. “Hem de ser implacables i repetir-nos que ens volem vives i lliures”, va manifestar Llorente.

Finalitza Música a la primavera i s’obri el cicle de Serenates

“En aquesta edició de Música a la primavera hem comptat amb concerts de gran qualitat i encara ens esperen més vetlades musicals, perquè cap aparell tecnològic pot substituir la música en viu, el contacte directe amb els músics i les músiques que ens ofereixen el millor de si mateixos”, anunciava la regidora. “En breu les serenates ompliran d’harmonia la plaça de l’Ajuntament, a partir del 26 de juny”.

La regidora va dedicar unes paraules d’agraïment al públic i als treballadors i treballadores implicats en el desenvolupament dels actes culturals. “En primer lloc, agraïsc la presència de les persones que estan hui ací; així com de les quals han estat en cada actuació de Música a la primavera defensant la cultura. També vull fer un esment especial a les persones que treballen en l’organització d’aquests concerts, Begoña, Rosario, Octavio i Camacho; a més de reconéixer el treball de la brigada i la policia, ja que sense la seua col·laboració no seria possible realitzar-los, i la dels becaris i becàries, que ens ajuden duent a terme diferents tasques”.

Tal com va explicar Llorente, l’actuació de Sons d’Embat i moltes altres són finançades a l’a el 50% per la Generalitat dins del programa Culturarts. “Gràcies a aquestes subvencions podem fer els espectacles que estem fent i omplir de cultura els carrers de Cheste”, concloïa la regidora.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*