Ademuz comptarà amb un centre de dia per a majors i un centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional dins del pla Convivint

Post també disponible en: Castellano

Mónica Oltra ha visitat Ademuz per a conéixer aquests nous projectes del pla Convivint 

També es contempla la reforma integral de la residència per a persones majors dependents amb una inversió de 1,4 milions d’euros

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat els dos nous projectes de recursos de servei socials que es posaran en marxa a Ademuz dins del pla Convivint d’infraestructures socials de la Generalitat.

La vicepresidenta ha explicat que es tracta d’un centre de dia per a persones majors i un centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional, amb una capacitat cadascun d’això per a 40 persones. Les obres de tots dos centres es troben ja finalitzades, i en aquests moments està en tràmit la seua cessió perquè el IVASS els pose en marxa “al més prompte possible”.

A més d’aquests dos nous projectes, Oltra ha assenyalat que el pla Convivint inclou també “la reforma integral” de la residència per a persones majors dependents d’Ademuz, amb un finançament per part de la Conselleria de 1,4 milions d’euros per a executar “les obres necessàries d’adaptació i modernització del centre”.

Acompanyada per l’alcalde de la localitat, Ángel Andrés, la vicepresidenta ha visitat les noves instal·lacions on ha assenyalat la importància de la “cooperació entre institucions per a la construcció d’un sistema amb una única xarxa de recursos”.

Oltra ha destacat també que el Pla Convivint a més de dotar de recursos de qualitat als municipis de la Comunitat “permet fixar a la població en el territori i lluitar contra la despoblació de moltes localitats de l’interior”.

La vicepresidenta ha aprofitat la visita a Ademuz per a reunir-se amb l’equip de serveis socials del municipi, als qui ha felicitat “pel seu bon fer, la seua professionalitat i compromís” amb el nou model d’atenció a la ciutadania a través d’un serveis socials “dignes i de qualitat”.

En aquest sentit, Mónica Oltra ha destacat la “clara aposta” del departament que dirigeix “pel municipalisme”, amb un augment progressiu en els últims anys del pressupost dirigit als programes dels serveis socials municipals, que en el cas d’Ademuz ha tingut un increment en 2021 del 53% respecte al passat any, passant de 110.000 euros en 2020 als 168.400 euros pressupostats per a enguany.

Així mateix, l’ajuntament rep enguany a través de les línies nominatives un total de 60.880 euros per als equips d’intervenció d’infància i adolescència, i 72.000 euros per a programes d’atenció a persones amb diversitat funcional.

Pla Convivint

Oltra ha recordat que el pla Convivint donarà un impuls “sense precedents” a la construcció de centres públics i a la reforma d’instal·lacions que portaven anys sense cap mena de reforma, i que ara s’adaptaran “als nous models convivencials que inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19”, ha destacat la vicepresidenta.

L’objectiu principal del pla Convivint és dotar a la Comunitat d’una oferta de recursos públics concorde a les seues necessitats, “que pose fi al dèficit de places públiques en tots els sectors arrossegat durant anys”, i amb la posada al dia i creació de prestacions dignes i un nou model de serveis socials “centrat en la proximitat, municipalisme i ordenació de competències”.

La vicepresidenta ha afirmat que aquest pla a més funcionarà com a tractor de l’economia valenciana des de “una perspectiva feminista”, basada en la revaloració de les cures i l’economia del criar, cuidar i curar; i que es preveu que puga crear llocs de treball directes des d’una òptica de “qualitat i estabilitat”.

El pla Convivint es finançarà amb fons propis de la Generalitat així com els procedents de les ajudes europees i algunes aportacions municipals.

Dia mundial contra el maltractament

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa, la vicepresidenta ha recordat que des de 2017 existeix un protocol de la Conselleria amb els ajuntaments perquè els professionals dels serveis socials “puguen detectar i actuar davant un cas de maltractaments a una persona major”, una situació que en la majoria dels casos “es dóna en l’àmbit familiar”, ha subratllat Oltra.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*