Alboraig participa en l’estudi Covid Water per detectar material viral a les aigües residuals

Post també disponible en: Castellano

El projecte COVID WATER detecta el virus en les aigües residuals i permetrà crear un sistema d’alerta primerenca de la possible presència de persones infectades pel virus, independentment de que manifesten o no símptomes

L’Ajuntament d’Alborache ha subscrit un conveni de col·laboració amb FACSA per posar en marxa el projecte COVID WATER, amb l’objectiu de detectar i quantificar el material genèric de SARS-CoV-2 en les aigües residuals del municipi durant els propers sis mesos.

FACSA és l’empresa responsable de el servei d’abastament d’aigua i de el sistema de sanejament i depuració d’aigües residuals d’aquesta localitat. Amb el projecte COVID WATER, a través d’l’estudi de el sistema de clavegueram i l’EDAR (estació depuradora d’aigües residuals, compartida amb Bunyol), es podran obtenir dades que, combinats amb un altre tipus d’informació demogràfica, epidemiològica, ambiental i de mobilitat, permetran anticipar-se a possibles reinfeccions de la població per Covid-19.

Aquesta iniciativa ja s’està desenvolupant en altres poblacions i comunitats autònomes en què l’empresa presta servei. La informació obtinguda s’integrarà en l’eina digital COVID WATER, que combina avançats sistemes d’informació geogràfica amb recursos d’intel·ligència artificial i anàlisi massiva de dades.

D’aquesta manera es disposarà d’una alerta primerenca sobre la possible presència de persones infectades pel virus, amb o sense símptomes, el que permetrà prevenir rebrots i col·laborar en l’aportació d’indicadors que faciliten la presa de decisions de mesures que han demostrat ser eficaços per frenar l’expansió del virus, com el confinament i distanciament social.

L’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, destaca “la importància de disposar de dades actualitzades i fiables per prendre decisions, respectant sempre la privacitat particular de la ciutadania. A més, d’aquesta manera, durant els pròxims sis mesos, crítics per veure l’evolució de l’epidèmia, es podrà fer un seguiment detallat”.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*