Alboraig participa en l’estudi Covid Water per detectar material viral a les aigües residuals

Post també disponible en: Castellano

El projecte COVID WATER detecta el virus en les aigües residuals i permetrà crear un sistema d’alerta primerenca de la possible presència de persones infectades pel virus, independentment de que manifesten o no símptomes

L’Ajuntament d’Alborache ha subscrit un conveni de col·laboració amb FACSA per posar en marxa el projecte COVID WATER, amb l’objectiu de detectar i quantificar el material genèric de SARS-CoV-2 en les aigües residuals del municipi durant els propers sis mesos.

FACSA és l’empresa responsable de el servei d’abastament d’aigua i de el sistema de sanejament i depuració d’aigües residuals d’aquesta localitat. Amb el projecte COVID WATER, a través d’l’estudi de el sistema de clavegueram i l’EDAR (estació depuradora d’aigües residuals, compartida amb Bunyol), es podran obtenir dades que, combinats amb un altre tipus d’informació demogràfica, epidemiològica, ambiental i de mobilitat, permetran anticipar-se a possibles reinfeccions de la població per Covid-19.

Aquesta iniciativa ja s’està desenvolupant en altres poblacions i comunitats autònomes en què l’empresa presta servei. La informació obtinguda s’integrarà en l’eina digital COVID WATER, que combina avançats sistemes d’informació geogràfica amb recursos d’intel·ligència artificial i anàlisi massiva de dades.

D’aquesta manera es disposarà d’una alerta primerenca sobre la possible presència de persones infectades pel virus, amb o sense símptomes, el que permetrà prevenir rebrots i col·laborar en l’aportació d’indicadors que faciliten la presa de decisions de mesures que han demostrat ser eficaços per frenar l’expansió del virus, com el confinament i distanciament social.

L’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, destaca “la importància de disposar de dades actualitzades i fiables per prendre decisions, respectant sempre la privacitat particular de la ciutadania. A més, d’aquesta manera, durant els pròxims sis mesos, crítics per veure l’evolució de l’epidèmia, es podrà fer un seguiment detallat”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*