Alumnat de Xest participa en la Setmana Europea de la Reducció de Residus

Post també disponible en: Castellano

Durant tota aquesta setmana, alumnat d’Infantil i Primària del CEIP Francisco Giner dels Rius està realitzant tallers en el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Reducció de Residus – EWWR (European Week for Waste Reduction), una iniciativa europea que s’està desenvolupant entre el 19 i el 25 de novembre de 2022 per a dur a terme accions de conscienciació sobre la gestió sostenible dels recursos i els residus.

Els tallers amb escolars estan sent guiats per Sandra Fraile, educadora ambiental de l’Ajuntament de Xest; i per Marta Riera i Alba Hernández, educadores ambientals de la Mancomunitat Foia de Bunyol-Xiva. “Aquests tallers han sigut promoguts i organitzats des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xest i s’han emmarcat en un projecte de centre, ja que al juny enviem una proposta d’activitats a tots col·legis de Xest i cadascun va triar la que més li agradava per a realitzar al llarg del curs. En aquest cas, el Giner va triar diversos tallers per a celebrar el que han denominat Setmana europea de la prevenció de residus”, explica el regidor de Medi Ambient, David Pujals.

Així, al llarg de tota la setmana els xiquets i xiquetes estan realitzant activitats relacionades amb la correcta gestió de residus, els impactes negatius en el medi ambient ocasionats per mals hàbits de consum, l’adquisició de bons hàbits o la prevenció de residus. Les formadores, a través de tallers i dinàmiques, també han presentat a l’alumnat altres usos dels residus, com pot ser el compostatge o la reutilització; i durant aquests dies tot el personal i alumnat del col·legi està realitzant “Esmorzars Zero Residus”. 

A més, dimarts passat, 22 de novembre, l’alumnat de primer cicle va participar en l’activitat “L’albufera comença ací”, mitjançant la qual, fent ús de plantilles, van pintar animals de l’Albufera en espais pròxims al clavegueram públic per a conscienciar al veïnat de la importància de no llançar residus al sòl que poden acabar colant-se per les reixetes dels embornals. D’altra banda, demà, divendres 25 de novembre, els alumnes i alumnes de tercer cicle de Primària visitaran la Planta de Tractament de Residus Sòlids Urbans del Consorci València Interior, situada a Llíria.

“El nostre objectiu és sensibilitzar a la població sobre la importància de no generar residus innecessaris i conscienciar sobre la importància de no generar-los i d’adquirir hàbits de consum sostenibles; a més d’informar sobre totes les alternatives respectuoses amb el medi ambient a l’hora de, per exemple, alimentar-nos o transportar-nos”, ha conclòs Pujals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*