Alzira, Algemesí, Bunyol, Guadassuar, La Pobla, l’Alcúdia i Requena registren casos de coronavirus en els últims dies

Post també disponible en: Castellano

La Comunitat Valenciana registra 117 nous casos de coronavirus fins divendres

En aquests moments, hi ha 70 persones ingressades amb coronavirus als hospitals valencians

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 117 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 12.451 persones. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha volgut llançar un nou missatge de prudència: “No podem abaixar la guàrdia. La irresponsabilitat d’uns pocs ens afecta a tots”, ha apuntat. En aquest sentit, ha insistit que “hem de seguir complint amb les mesures d’higiene i protecció, però sobretot hem de pensar que el risc de contagi continua i la millor prevenció és la distància social i la prudència”.

En total són 69 els municipis de la Comunitat els que han registrat casos des de dilluns i dijous, segons les dades ofertes per la Generalitat Valenciana. València torna a ser la ciutat que detecta un major nombre de positius, amb 31, seguida d’Elx i Gandia, amb 25 i 24.

La ciutat d’Alzira té tres positius més; i la Pobla de Vallbona té dos casos nous aquesta setmana I entre els municipis que han sumat un cas de Covid-19 en els últims dies, a l’interior valencià es troben els d’Algemesí, Bunyol, Guadassuar, l’Alcúdia i Requena.

Des de l’Ajuntament de Buñol han confirmat que el “cas diagnosticat amb PCR + es tracta d’un cas aïllat. Sanitat Pública ha posat en marxa el protocol adequat per fer el seguiment i rastreamiento d’aquest cas”.

Segons la Conselleria de Sanitat, durant l’última setmana s’han assignat 401 casos als diferents municipis valencians. València és la ciutat més afectada, amb 81 casos, seguida de Gandia, amb 59; Elx, amb 45 casos i Alacant i Torrevella, amb 16.

Quatre municipis s’han sumat més de 10 casos en l’última setmana: Santa Pola i Peníscola han tingut 14 casos, mentre que Manises i Benidorm han tingut 11.

Per províncies, el nombre de nous casos és el següent: 15 a Castelló (1.734 en total); 35 a la província d’Alacant (4.197 en total); 50 a la província de València (6.493 en total) i altres 17 casos sense assignar que se sumen a 10 casos anteriors.

D’altra banda, s’han donat 49 altes a pacients amb coronavirus, de manera que el total de persones curades ascendeix ja a 17.935 persones: 2.551 a Castelló, en 5.959 Alacant i 9.424 a València, a més d’1 a un cas no assignat. D’aquesta manera, a hores d’ara hi ha actius 709 casos, el que suposa un 3,52% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 70 persones ingressades: la província de Castelló amb 13, sense pacients en UCI; 14 a la província d’Alacant, d’ells 3 a la UCI; i 43 a la província de València, 4 d’ells a UCI.

No s’ha registrat cap mort per coronavirus des de l’última actualització de dades, de manera que el total de defuncions es manté en 1.477 persones: 227 a la província de Castelló, 513 a la d’Alacant i 737 a la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció de l’coronavirus ascendeix a 543.601, de les quals 412.555 han estat a través de PCR i 131.046 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap mort des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 29 dies sense defuncions per coronavirus. En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 a la d’Alacant i 6 a la de València.

  • Residentes nuevos positivos: 0
  • Trabajadores nuevos positivos: 0
  • Residentes fallecidos: 0

En aquests moments es troben sota vigilància activa de control sanitari març residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

  • Ribera de Cabanes: 4 casos. Contacte social
  • Elda: 6 casos. Entorn de treball
  • Alcora: 3 casos. Brot familiar
  • Monforte del Cid: 3 casos. Entorn de treball

Brots anteriors:

  • Gandia. Després de l’estudi de contactes realitzats en els tres últims dies, cal sumar 30 nous positius, de manera que el total ascendeix a 114.

Resultat de les cribats realizats:

  • Santa Pola. De 408 proves analitzades, s’han descartat com negatives 402. De moment, sol 6 positius. Per tant, en el brot de Santa Pola relacionat amb l’oci nocturn hi ha, fins al moment, 24 casos positius.

Des Salut Pública aclareixen que els brots s’estudien una vegada que hi ha alguna sospita, és a dir, davant d’una agrupació de casos s’inicia una investigació sota la hipòtesi d’un possible origen (comunitari, familiar) i municipi. En funció dels resultats que s’obtenen es reclassifica el brot si cal, fins i tot pot arribar a passar que es consideri que no és un brot i s’anul·li.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*