Amigó visita les obres de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació a Calles

Post també disponible en: Castellano

El municipi de la Serrania ha rebut 188.000 euros de l’estratègia Reacciona i 70.000 euros del programa de Riscos Geològics de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, acompanyada per l’alcaldessa de Calles, Consuelo García, i el regidor Vicente Barberá, ha visitat les obres executades per municipi de la Serrania dintre de l’estratègia Reacciona 2020 i 2021 i del programa de Riscos Geològics de la corporació provincial.

En total, Calles ha rebut 258.000 euros en subvencions de Riscos Geològics, així com també de diferents convocatòries del Reacciona, entre elles, la millora del cicle integral de l’aigua, gestió forestal, i per a la redacció i execució del Pla Local de Gestió de Residus.

Respecte de les obres del cicle integral de l’aigua, el municipi ha rebut 92.000 euros per millorar la canalització des del naixement fins al dipòsit municipal per evitar fuites d’aigua i millorar l’abastiment. Amigó ha destacat que l’estratègia Reacciona ajuda als pobles en accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

La vicepresidenta Amigó també ha visitat els treballs que s’han dut a terme dins del programa de Riscos Geològics al carrer Los Huertos, on un bloc de grans dimensions havia caigut en part sobre un habitatge situat al número 16 de la citada via. A més, a escassos metres hi ha dos massissos rocosos que tenien risc de despreniment i que podien afectar les cases situades immediatament davall. 

També al carrer Las Eras, situat a poca distància de la primera zona d’actuació, hi havia un altre bloc rocós de grans dimensions que s’havia després i que estava subjectat, en estat precari, per una antiga malla de triple torsió, amb perill imminent que perdera la seua capacitat de suport. Les obres per garantir la seguretat han tingut un cost total de 71.964,75 euros amb una aportació del 97,5% per part de la Diputació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*