Arranca a Xest la huitena edició del Gran Joc dels Escacs

Post també disponible en: Castellano

Un any més els centres d’Educació Primària de la Xest participaran en el projecte El Gran Joc dels Escacs, impulsat des de la regidoria d’Educació i dirigit pel jugador d’escacs José Miguel Martino Alonso, amb la col·laboració del professorat dels col·legis.
El projecte ja compta amb set edicions a la seua esquena i ha arrancat aquest mes d’octubre amb l’octava, que es desenvoluparà durant el curs escolar 2022-2023. En aquesta ocasió participarà alumnat de 5é i 6é de Primària del CEIP Francisco Giner dels Rius i de 6é de Primària del CEIP Vicente Blasco Ibáñez, amb un total de 81 jugadors i jugadores. Setmana després de setmanes l’alumnat anirà avançant en el joc sota la coordinació dels mestres i mestres Mercedes Moreno, Alfonso González, Consuelo Sánchez, Eva Martínez i Álvaro Medrano; els qui es van reunir la setmana passada amb la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, i amb José Miguel Martino per a ultimar els detalls d’aquesta edició.
“Vull agrair als els centres la seua participació i, sobretot, donar les gràcies a Martino, perquè sense la seua intervenció seria impossible desenvolupar aquest projecte; ell és qui l’ha dissenyat posant tota la seua saviesa al servei de la formació del professorat i alumnat i qui estructura tot el projecte”, declara la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente.
El Gran Joc dels Escacs és un projecte multidisciplinari que planteja a l’alumnat reptes i problemes vinculats amb diferents matèries del currículum, tenint com a eix vertebrador la pràctica dels escacs. “Es tracta d’una activitat a través de la que els xiquets i xiquetes desenvolupen capacitats bàsiques i mitjançant la qual s’aprenen continguts de totes les àrees, ja siga història, literatura, art, matemàtiques o ciències; però a més es milloren habilitats socials i de desenvolupament cognitiu, com l’atenció, la concentració o la memòria”, destaca Llorente.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*