Arrenca a Utiel el programa d’actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Post també disponible en: Castellano

La campanya de sensibilització de l’25 de novembre es presenta de manera conjunta amb la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi sota el lema “Unit i totes en un mateix batec contra la violència de gènere”

Comença el programa d’activitats organitzat per la Regidoria d’Igualtat d’l’Ajuntament d’Utiel en commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Amb la imatge d’un cor morat i sota el lema “Unit i totes en un mateix batec contra la violència de gènere”, es presenta la campanya de sensibilització en la lluita contra aquesta xacra social realitzada de forma conjunta amb la Mancomunitat de l’Interior Terra de l’ vi.

+ Respecte, + Llibertat, + Empatia – Violència són els eixos fonamentals d’aquesta campanya de conscienciació social per unir esforços en l’eradicació de la violència de gènere.

Des de hui i durant tota la setmana, els llaços morats vestiran la façana de l’ajuntament d’Utiel a l’igual que els balcons de diferents entitats d’Utiel i pedanies com a homenatge a les dones víctimes de violència de gènere. També el llaç morat estarà present a les escoles i instituts del municipi amb el repartiment de pins entre l’alumnat.

A més, la façana de l’ajuntament d’Utiel s’il·luminarà de color morat durant aquesta setmana com a gest simbòlic en commemoració del Dia de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Programació 25 N – Jornades online

La situació actual provocada per la pandèmia ha determinat l’organització d’activitats de forma telemàtica i la difusió online d’actes per evitar el contacte directe i la concentració de persones.

Així, aquest matí es compartirà en xarxes socials el monòleg “La Nombre 17”, producció de l’Agrupació Escènica Enrique Rambal, que aborda la violència de gènere a través d’un joc de miralls.

Dimecres que ve, 25 de novembre, la lectura de l’manifest en repulsa contra la violència de gènere es realitzarà de forma virtual, compartint la publicació a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Utiel, les seves xarxes socials i en l’emissora municipal. Aquest any, a l’igual que l’anterior, el manifest comptarà com a protagonistes els més joves, estudiants utielanos, que donaran lectura a l’fragment reivindicatiu.

De la mateixa manera, s’han programat diferents tallers online. Des d’avui i fins al 3 de desembre la formadora coach, Mª Teresa Escrivà, impartirà diferents jornades sobre resiliència adreçades als veïns / es de les pedanies de les Cuevas, Les Cases i Els Corrals.

Fins al 4 de desembre, els alumnes de 5è i 6è de primària dels CEIP del municipi participaran en el taller en línia “Joc lliure de sexismes i violència”.

Finalment, de l’10 a l’17 de desembre, se celebrarà un taller teòric-pràctic en línia sobre defensa personal impartit pels entrenadors Antonio Muñoz i Andrea Muñoz.

Tant al taller de resiliència com el de defensa personal és necessària la inscripció prèvia a través de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi trucant a l’96.217 35 86 o via mail a maria@tierradelvino.es

La campanya d’Utiel en contra de la violència de gènere compta amb la col·laboració de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD) d’Utiel, la Xarxa Valenciana d’Igualtat, els centres d’educació primària i secundària del municipi, l’Agrupació Escènica Enrique Rambal i les associacions de mestresses de casa d’Utiel i pedanies.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*