Arrenca l’Acord Territorial d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi

La Generalitat Valenciana destina a Programas Experimentales en la zona más de 125.000 €. El Ayuntamiento de Utiel recibirá 33.000 € para coordinación de acciones en materia de juventud.
La Generalitat Valenciana destina a Programas Experimentales en la zona más de 125.000 €. El Ayuntamiento de Utiel recibirá 33.000 € para coordinación de acciones en materia de juventud.

Post també disponible en: Castellano

La Generalitat Valenciana destina a Programas Experimentales en la zona más de 125.000 €. El Ayuntamiento de Utiel recibirá 33.000 € para coordinación de acciones en materia de juventud.
La Generalitat Valenciana destina a Programes Experimentals en la zona més de 125.000 €. L’Ajuntament d’Utiel rebrà 33.000 € per a coordinació d’accions en matèria de joventut.

L’Acord Territorial en Matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local comença a donar els seus primers passos per convertir-se en una realitat a la zona. Ahir se celebrava la posada

en comú amb els agents socioeconòmics, associacions i ajuntaments, entre ells el d’Utiel representat pel seu alcalde Fernando Benlliure.

El pacte territorial inclou com a objectius prioritaris el desenvolupament de l’ocupació i la formació, la promoció econòmica del territori, la vertebració i coresponsabilitat territorial i l’observació, investigació i innovació en processos de desenvolupament econòmic de l’ocupació

La reunió, convocada per la Mancomunidad de l’Interior Terra del Vi, va comptar amb la participació del director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí i la directora general d’Ocupació i Formació, Rocio Briones.

El director general de l’IVAJ va presentar el pla de municipalització de polítiques de joventut. Martí va destacar “la importància de buscar la implicació dels joves com a protagonistes, amb capacitat per decidir i gestionar, és a dir, que s’identifiquin i creen en el seu territori”

En el cas de l’Ajuntament d’Utiel, com a municipi amb més de 5.000 habitants, el 2020 comptarà amb una subvenció de 33.000 euros destinats a la contractació d’un tècnic que s’encarregarà de coordinar les accions en matèria de joventut que puguin realitzar-se des de les diferents regidories .

La Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi del Vi també rebrà com a ens supramunicipal un total de 37.500 € per a personal especialitzat en polítiques de joventut.

La directora general d’Ocupació, Rocío Briones detallava el Programa Experimental inclòs en l’Acord Territorial que ha comptat amb un diagnòstic previ realitzat per la Universitat de València com a full de ruta per dur a terme actuacions que generin ocupació a la zona. Per aquest concepte s’han destinat més de 125.000 euros i s’han d’incloure accions encaminades al desenvolupament de marca personal, competències digitals, coaching per emprenedoria i un projecte pilot de formació.

Una altra actuació prevista a la comarca en aquest 2019 és la Fira de l’Ocupació Comarcal “amb data i ubicació pendents de confirmar. Una trobada perquè les empreses del territori i demandants d’ocupació puguin comunicar-se directament i es converteixi en un fòrum obert que permeti dinamitzar l’ocupació amb entrevistes, recollida de currículum etc.

Briones apuntava que “a més de la inversió del projecte experimental, és especialment important l’augment de l’import destinat a polítiques actives d’ocupació que han passat d’1 milió el 2016 a 2.5 milions el 2018 en aquest territori. L’objectiu és generar oportunitats d’ocupació i que les persones que vulguin viure en municipis d’interior puguin fer-ho “.

Segons les dades facilitades per LABORA, antic SERVEF, en els últims 4 anys la desocupació ha baixat en 1.000 persones a la comarca, fet que suposa una baixada de 34 punts, 10 punts més que en el global de la Comunitat Valenciana

Després de la intervenció dels representants de la Generalitat Valenciana, es van presentar les Ajudes Leader 2019 gestionades a través de “Rurable” el Grup d’Acció Local encarregat d’administrar les ajudes del programa Leader amb un pressupost de gairebé 3 milions d’euros destinats per 33 municipis de la nostra comarca, Foia de Buñol- Chiva i la Vall d’Aiora-Cofrents. Es va detallar la tipologia i barem de puntuacions per a les concessions d’ajudes els terminis de sol·licituds estan oberts fins al 2020 depenent de convocatòries.

Per finalitzar des de la Mancomunidad de l’Interior Terra del Vi es va presentar el Pla de Dinamització i Governança Turística que compta amb un pressupost de 210.000 euros per a aquest 2019 a desenvolupar en aquest Mancomunitat i també la Mancomunitat El Tejo. Entre les accions a desenvolupar s’inclouen el desenvolupament de marca territorial; l’oficina de gestió i promoció del pla de governança; campanyes de sensibilització, màrqueting i promoció; creació del club de producte enogastronòmic o el projecte museogràfic DO Utiel-Requena.

Finalment, es va informar de les ajudes dirigides a entitats locals per a projectes d’ocupació autoocupació i emprenedoria col·lectiu incloses en el marc del programa operatiu d’ocupació juvenil en els municipis de menor població.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*