Assalten en plenes Falles un pou de reg a Llíria la reparació del qual costarà prop de 70.000 euros

Post també disponible en: Castellano

AVA-Asaja reclama a la Delegació del Govern que reforce la vigilància en els camps i els centres de recepció davant l’onada de robatoris de collites i materials

Els lladres han celebrat les Falles a la seua manera: robant i assaltant en el medi rural amb total impunitat. La SAT 1137 Pou Les Calles del Espinar, que rega 12.000 fanecades cultivades per 850 agricultors en el terme de Llíria, va patir durant la nit del divendres al dissabte un assalt a les seues instal·lacions elèctriques la reparació de les quals costarà a l’entitat entre 50.000 i 70.000 euros.
Lluny de ser un cas aïllat, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) denúncia una onada de robatoris de collites (especialment taronges i alvocats) i de materials (coure, ferro, combustibles, etc.), fins al punt que reclama a la Delegació del Govern un reforç de la vigilància tant en les explotacions agràries com en els centres de recepció de mercaderies suposadament robades.
El representant del pou assaltat i associat de AVA-ASAJA, Jaume Valls, explica que la banda va tallar la tanca de ferro perimetral, va desvalisar el grup electrogen (adquirit el mes d’octubre passat per 54.000 euros), va sostraure del seu interior 300 litres de gasoil i va arrancar tot el cablejat de coure (12 cables del grup electrogen i dels comandaments de direcció) que podria ascendir a 400 metres de longitud.
Valls afirma que “per la complexitat del robatori i l’enorme pes de les tapes que han hagut d’alçar per a accedir al subsol, podria tractar-se d’una banda de lladres organitzada que actua de manera professional i amb els mitjans adequats. No sols cal lamentar el material que s’emporten. El pitjor és la destrossa que causen i la necessitat de reparar-lo tot al més prompte possible, perquè en l’època de l’any en la qual estem (inici de la floració) i sense ploure no es pot deixar als agricultors sense capacitat de reg durant molts dies”. De fet, Valls assegura que la intenció del pou és iniciar les tasques de reparació demà mateix.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*