AVA-Asaja denúncia un assalt generalitzat a camps de cebes davant el repunt dels preus

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) denúncia un assalt generalitzat a camps cultivats de cebes a les comarques de L’Horta i La Ribera coincidint amb el repunt a l’alça dels preus en origen. Si bé l’ona de robatoris s’estén a tota l’horta valenciana, els termes municipals més castigats són Silla, Almussafes i Benifaió.

Agricultors afectats alerten de nombrosos robatoris per part de bandes organitzades que aconsegueixen quanties greus –amb pèrdues de centenars d’euros en tan sols uns minuts– que s’intensifiquen a les nits i els caps de setmana, aprofitant així la menor presència dels propietaris i de les forces de seguretat. Amb tot, diversos testimoniatges també han detectat xicotets furts durant els passejos de ciutadans incívics que agreugen les pèrdues per la seua reiteració i pels desperfectes que ocasionen sobre el terreny.

L’associació lamenta que els robatoris suposen la punta per a molts agricultors que a l’inici de la campanya es van veure obligats a malvendre les seues cebes tendres i fins i tot a destruir-les amb els seus tractors perquè els preus oferits ni tan sols cobrien les despeses de recol·lecció i transport. Ara, en plena recollida de ceba seca i amb els preus a l’alça, els lladres estan evitant que els horticultors recuperen part de les pèrdues patides.
AVA-ASAJA sol·licita a les administracions una major dotació de recursos humans i tecnològics per a millorar la vigilància de les explotacions agràries, així com dels punts de venda, sobretot fruiteries i mercats locals, que podrien adquirir aquestes mercaderies robades i generar un mercat negre.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, assevera que “els robatoris són una vertadera xacra en el camp valencià que cada any suma 25 milions d’euros en pèrdues per als agricultors i ramaders. Ara mateix els lladres estan arrasant amb cebes, cítrics i alvocats encoratjats per les atractives cotitzacions que aconsegueixen en el mercat. És una situació intolerable davant la qual els poders públics han de reaccionar i posar tots els mitjans a la seua disposició”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*