La façana de l’Ajuntament d’Utiel s’il·lumina de blau com a mostra de suport a les persones autistes

Post també disponible en: Castellano

Demà, 2 d’abril, se celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Un any més, l’Ajuntament d’Utiel se suma al moviment associatiu de l’autisme il·luminant la façana de l’edifici consistorial de color blau com a mostra de suport a les persones amb trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA) i les seues famílies. 
Demà, 2 d’abril, se celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i la marea blava inunda espais públics i privats amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu i incrementar el coneixement i tolerància cap a les persones amb autisme.
El consistori es tenyirà de blau aquesta nit formant part així del llistat d’edificis que promouen el moviment mundial de Autism Speaks conegut com a Light It Up Blue (Il·lumina-ho de blau).
El repte d’aquest 2021 està a aconseguir els 400 edificis il·luminats de blau a Espanya coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme i l’Ajuntament d’Utiel formarà part d’aqueix llistat d’espais emblemàtics tenyits de blau de tot el territori nacional. 
Per part seua, ARUNAD, l’associació comarcal de xiquets amb alteracions del desenvolupament, sota el lema “Pinta de blau el teu cor” ha fet una crida a la ciutadania perquè el 2 d’abril Utiel i comarca es visten de blava animant a vestir o portar alguna cosa d’aqueix color o a posar globus blaus en balcons i finestres de les seues cases, centres de treball, aparadors de comerços etc com a símbol de suport a la comunitat TEA. 
Campanya “Puc aprendre. Puc treballar” 
Sota el lema “Puc aprendre. Puc treballar”, la campanya del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme 2020-2021 posa el focus en l’educació i l’ocupació, dos àmbits fonamentals per a millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i aconseguir la seua participació efectiva en la societat.
Autisme Espanya anima a la ciutadania a donar suport a aquesta campanya en xarxes socials compartint fotos en les quals apareguen subjectant una eina o utensili relacionat amb alguna de les teues habilitats que cada persona és diferent i té unes determinades fortaleses, que la societat pot i deu fomentar per a ser cada vegada més respectuosa amb la diversitat. Les imatges, vídeos o gif inclouran missatges de solidaritat amb les etiquetes #*DiaMundialAutismo #*PuedoAprenderPuedoTrabajar

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*