El PRyA presenta al·legacions contra el Pla Eòlic Valencià “per destrossar el medi natural de l’interior valencià”

Post també disponible en: Castellano

El Partit de Requena i Llogarets (PRyA) està a favor de les energies renovables, però no a costa de destrossar el medi ambient

Des del PRyA exposen que “la instal·lació d’aquests aerogeneradors de 180 metres  d’altura, es convertiran en autèntics gratacels que destrossaran tota la massa forestal de les muntanyes de l’interior valencià, com per exemple la serra del Teix, afectant també la fauna i al pas d’ocells migradors”. 

“Aquests aerogeneradors provocaran la desforestació de totes aquestes muntanyes de l’interior valencià, no sols on van implantats els molins, també per la construcció dels accessos per a transportar els materials, que seran autèntiques autopistes, perquè només les aspes dels aerogeneradors mesuren 80 metres aproximadament”. 

“Des del PRyA també estem en contra de la instal·lació de centenars de torres d’alta tensió per a traure tota aqueixa energia fins a les subestacions elèctriques, les quals també afectaran el medi natural de manera negativa. 

En el cas de Requena, la construcció d’aquests aerogeneradors de 180 metres d’altura, a penes portarà 25 llocs de treball aproximadament de manera estable, els quals solen vindre ja amb les empreses adjudicatàries del manteniment dels molins, per la qual cosa Requena no es beneficiarà quant a la generació d’ocupació. 

En el PRyA estem a favor de les energies renovables, però no a qualsevol preu. Abans que destrossar el medi natural, com per exemple  la serra del Teix, hem de fomentar la instal·lació de panells fotovoltaics en les cobertes de naus industrials i habitatges privats, fomentant així l’autoconsum i reduint la factura elèctrica dels ciutadans. També hi ha multitud de terrenys inservibles i incultivables on es poden implantar instal·lacions d’energies renovables sense causar cap perjudici al medi ambient. 

És per tot això que des del PRyA hem presentat al·legacions contra el Pla Eòlic Valencià que provocarà la destrucció mediambiental de les muntanyes de l’interior de la província, com per exemple la Serra del Teix”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*