AVA-ASAJA: “Els agricultors i ramaders garanteixen el seu compromís de produir aliments en quantitat i qualitat”

Campos de cultivos de patatas.

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) subratlla el treball que realitzen els agricultors i ramaders per garantir que, en uns moments tan transcendentals com el provocat per l’alarma de l’COVID-19, tota la població seguirà disposant d’aliments sans, segurs, de proximitat i en suficient quantitat.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, trasllada el missatge que “el sector productor europeu garanteix el seu compromís i la seva responsabilitat a l’hora de seguir subministrant aliments amb les màximes garanties en matèria de seguretat, qualitat i respecte a l’entorn. A diferència d’altres sectors econòmics, els agricultors i ramaders continuaran treballant en els camps en estricte compliment de les normes aprovades de forma excepcional. El menjar és un bé essencial que els ciutadans necessiten, al menys, tres vegades a el dia, i els productors seguirem a peu de l’canó per satisfer l’abastament de la manera més professional i sostenible “.

El dirigent agrari afegeix que “ara és quan es veu clarament l’important que és comptar amb una autosuficiència alimentària per afrontar crisi impredictibles com l’actual en la qual es poden tancar fronteres i tallar subministraments de tot tipus des de l’exterior”.

En aquest sentit, Aguado vol conscienciar tant als ciutadans com a les administracions que “defensar un preu just al camp constitueix una mesura prioritària, perquè tenir assegurada l’alimentació és la millor garantia de la supervivència com a societat. Ja ho estàvem advertint durant l’onada de mobilitzacions convocades per tot Espanya i aquesta crisi ens dóna la raó: els productors han de rebre uns preus dignes i un reconeixement social de primera si aspirem a comptar amb una cadena alimentària sòlida i equilibrada “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*