AVA-Asaja xifra en 180 milions les pèrdues dels agricultors valencians pel primer any del Covid

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) xifra en més de 180 milions d’euros les pèrdues que han acumulat els agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana durant aquest primer any de la pandèmia. El tancament o les restriccions reincidents del canal Horeca –principalment establiments de la restauració i el turisme–, la cancel·lació dels mercats ambulants de proximitat, l’alentiment de les exportacions i els sobrecostos en prevenció o càrrega burocràtica han suposat una maçada per a la majoria dels cultius i ramaderies valencianes.

El president de AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, subratlla que “la pandèmia va recordar a la societat el paper essencial que compleix l’agricultura a l’hora de subministrar aliments en suficient quantitat i màxima qualitat, però la classe política no ha estat a l’altura i el seu fals reconeixement ni s’ha traduït en preus justos ni en mesures de suport que alleugen les pèrdues patides. De fet, les ajudes destinades per les diferents administracions han sigut clarament insuficients i, fins i tot en casos com els ramaders de ‘bous al carrer’, discriminatòries per sectarisme ideològic”.

Les produccions agrícoles més perjudicades han sigut el vi, les fruites d’os, el caqui, l’oli, l’ametla, la ceba, la creïlla i algunes hortalisses, segons AVA. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*