Barrachina: “Sánchez torna a cedir a ERC en perjudici del cava valencià amb la complaença de Puig”

Post també disponible en: Castellano

El portaveu d’Agricultura de el Grup Popular en Les Corts, Miguel Barrachina, ha denunciat avui que l’acord de Consell de Ministres pel qual es congela la possibilitat que que els viticultors de Requena augmentin la superfície d’explotació per al cava “és una nova cessió a ERC i de Ximo Puig, que de manera complaent veu com es limita el creixement del millor cava d’Espanya “.

   Barrachina ha assenyalat que aquest acord, “és la continuació de l’cop de el Govern d’Espanya el setembre passat, quan va renunciar a seguir exercint les competències de tots els agricultors en favor de el consell d’una Denominació d’Origen quan aquesta excedia d’un àmbit autonòmic, com és el cas de l’cava que afecta la Comunitat Valenciana, Catalunya i Extremadura “. El diputat ha recordat que en el Consell Regulador de la cava “no hi ha cap representació d’agricultors valencians”. “En aquell cas reclamem i així ho plasmem en una iniciativa parlamentària pendent de debat a les Corts, la derogació d’aquesta decisió i que les competències seguissin sent de el Ministeri”.

   “El Govern valencià, amb la covardia habitual de Ximo Puig quan ha de enfrontar-se a el Govern de Madrid, va fer una nova concessió a l’separatisme català a l’decidir no recórrer i cedir que les competències d’ampliació de les plantacions de vinya per a cava valencià quedessin en mans exclusivament d’agricultors de Catalunya “, ha manifestat Barrachina, que ha recordat que Extramdura sí va recórrer.

    “Des del PPCV tornem a incidir en la necessitat que el Govern valencià recorri una decisió injusta, com gairebé totes les de Sánchez que fa a la Comunitat Valenciana”, ha afirmat el diputat. Barrachina ha anunciat que el PPCV seguirà en la mateixa línia “de defensa dels agricultors valencians” i demanarà tornar a l’anterior redacció per la qual era el Ministeri i no un Consell Regulador era qui prenia les decisions sobre les ampliacions de cultius.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*