La Dansa dels Pastorets de Vilamarxant compleix el seu 40 aniversari des de la seua recuperació

La Dansa dels Pastorets de Vilamarxant cumple su 40 aniversario desde su recuperación.
La Dansa dels Pastorets de Vilamarxant cumple su 40 aniversario desde su recuperación.

Post també disponible en: Castellano

El dia 25 de desembre de 2019 va ser una data de celebració. No sols perquè es commemora el naixement de Jesús i, per tant, el Dia de Nadal. També a Vilamarxant es va celebrar una efemèride molt arrelada entre la seua ciutadania.

La Dansa dels Pastorets ha celebrat la seua 40 aniversari des que fora recuperada allà per l’any 1979 gràcies a la recopilació d’informació oferida per les persones majors que van tindre algun contacte amb el ball.

En la dècada dels 50 la Dansa dels Pastorets va deixar de realitzar-se. Més de 25 anys més tard va tornar als carrers de Vilamarxant per a quedar-se definitivament. 

Gràcies a l’Ajuntament de Vilamarxant, el Quadre Artístic i, principalment, les persones que van oferir la informació necessària es va recuperar uns dels béns culturals de la població de la comarca del Camp de Túria.

Els carrers de Vilamarxant van disfrutar de la Dansa dels Pastorets aquell llunyà 25 de desembre de 1979. 40 anys més tard, pràcticament sense interrupció, continua sent un esdeveniment que reuneix la població al voltant d’una tradició.

En l’actualitat, el Grup de Danses i Llenyaters de Vilamarxant acudeix a primera hora del matí al domicili de l’alcalde per a demanar-li permís i desenvolupar allí el ball. Una vegada visitat al primer edil comença una ruta pel nucli urbà perquè tota la població disfrute d’una de les tradicions folklòriques més antigues de la comarca.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*