Benaguasil exhibeix una mostra d’indumentària i elements essencials de la festa fallera

Post també disponible en: Castellano

De nou arriba març i amb ell les Falles, unes festes que per segon any consecutiu i conforme a les recomanacions de les autoritats sanitàries i per la seguretat i salut dels fallers i veïns, ens deixen sense el característic ambient alegre i festiu que inunda els carrers de Benaguasil aquests dies. 

Davant la impossibilitat de realitzar les celebracions falleres, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Festes i la JLF, ha promogut accions simbòliques per a mantindre viu l’esperit faller i que no es perda la il·lusió.

Una d’elles és la mostra “Espai Faller”, una exposició que naix en un moment en el qual malgrat no poder celebrar les nostres festes per excel·lència, es vol homenatjar el treball de tots els agents implicats en la festa fallera com són els indumentaristas, artistes fallers, orfebres o pirotècnics, entre altres, tots ells part de l’essència de la nostra festa.

A més d’indumentària tradicional valenciana en l’exposició també es poden admirar ninots de falla, adreços, medallons, pintes, bandes, mantillas i pentinats típics de valenciana. “Amb aquesta exposició volem que la flama de la festa no s’apague, a més de secundar i oferir visibilitat a aquesta festa tan arrelada a Benaguasil, com és la vinculada amb les Falles i la seua indumentària i orfebreria, i mostrar a qui ens visiten una xicoteta mostra de l’essència fallera del qual és el municipi més faller de València”, ha ressaltat la regidor de Falles, Ana Aleixandre.

L’edil també ha anunciat que a pesar que no hi haurà Plantá, l’Ajuntament obsequiarà a cadascuna de les 10 comissions que té Benaguasil amb una lona fallera perquè les comissions les col·loquen en cadascun dels llocs on solen plantar el seu monument.

Tampoc hi haurà bandes de música animant les cercaviles, però fins al 19 de març, per la megafonia municipal del bàndol sonaran cançons tan emblemàtiques de la festa fallera com el Faller, Paquito el Xocolater o València en Falles.

També per a donar visibilitat a la festa es realitzarà una campanya en línia de fotos i vídeos de Falles d’altres anys per a rememorar actes tan típics com el tren faller, l’ofrena, el lliurament de premis o la cavalcada.

Benaguasil no s’entén sense Falles, i per això des de l’Ajuntament “continuarem treballant amb l’esperança que quan es puguen celebrar la festa renasca de les seues cendres amb més força que mai perquè les Falles de Benaguasil, declarades Festa d’Interés Turístic Provincial, continuen sent un referent”, conclou Ana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*