Buinsa informa de les ajudes del Consell, els fons europeus i la línia de finançament de l’Institut Valencià de Finances

Post també disponible en: Castellano

Buinsa facilita tota la informació sobre ajudes que concedeix el Consell, els fons europeus assignats a Espanya i línia de finançament bonificat de l’Institut Valencià de Finances tractat en la reunió de la setmana passada amb el Conseller d’Hisenda i empreses de Bunyol

En la reunió que dimecres passat va mantindre el Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, juntament amb el Director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca i del Director General de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera de la Generalitat Valenciana, Juan Pérez, amb empresaris de Bunyol en les instal·lacions de Buinsa, es va informar de les ajudes, fons europeus i línies de finançament bonificat actuals.

Juncal Carrascosa, Alcaldessa de Bunyol, els va acompanyar en aquesta reunió celebrada dimecres passat al migdia després d’assistir a l’empresa Plats Tradicionals, instal·lada en el Polígon El Racó del municipi. En aquesta reunió que va mantindre amb una bona representació d’empresaris del municipi el Conseller Vicent Soler va informar del Pla d’Acció per a la transformació del model econòmic valencià, concretament de les Ajudes a projectes d’inversió empresarial que contribuïsquen a la transformació del model econòmic de la Comunitat Valenciana. L’import mínim de les inversions que realitzen les empreses serà d’un milió d’euros. Les ajudes estan enfocades a diversos projectes:

  • Desenvolupament de la capacitat innovadora, tecnològica, la digitalització de processos
  • Modernització i diversificació de productes
  • Inversió en sectors productius
  • Impacte positiu en l’ocupació estable
  • Millora de la competitivitat i la internacionalització
  • Increment de la connectivitat i de la capacitat logística que afavorisca l’obertura de nous mercats
  • Inversions de sostenibilitat mediambiental

Per part seua, el Director General de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Juan Pérez, va informar a tots els empresaris assistents en aquest acte en les instal·lacions de Buinsa dels Fons Europeus REACT-EU, assignats a Espanya, i que gestionen les Comunitats Autònomes. Es tracta d’una línia Covid d’ajudes directes a autònoms i empreses per al suport a la solvència i reducció de l’endeutament del sector privat. “Els empresaris o professionals i entitats adscrites als sectors definits en el Reial decret llei 5/2021, el volum d’operacions del qual anual declarat o comprovat per l’Administració, en l’IVA o tribut indirecte equivalent en 2020 haja caigut més d’un 30% respecte a 2019”, va assenyalar Pérez.

Finalment, per part de l’Institut Valencià de Finances, el seu Director, Manuel Illeca, va estar comentant la línia de Finançament Bonificat IVF-Liquiditat Covid19 amb ajudes directes al sector HORECA (hotels, restaurants i cafeteries), i les seues activitats connexes; la inversió empresarial; la digitalització o l’adequació d’espais de treball, amb criteris d’inclusió social i sostenibilitat mediambiental. Va continuar informant que el valor nominal del préstec se situarà entre 15.000 euros i 5 milions d’euros. En cas que el finançament tinga per objecte l’adquisició d’actius fixos, el valor nominal del préstec no podrà superar, en cap cas, el 80% del valor de la inversió objecte de finançament. El préstec incorporarà un tram no reembossable. 

En aquesta reunió va ser present Juncal Carrascosa, Alcaldessa de la localitat, i Rafa Benlloch, director de Buinsa. Es va recordar que tota la informació sobre aquestes ajudes, fons i línies de finançament és present en Buinsa, i és ací on t’assessoren sobre la sol·licitud, terminis, procediments i millor tipus d’ajuda que ha de sol·licitar cada empresa en particular. La primer Edil també va recordar tant en aquesta reunió com en Ràdio Buñol TV que aquest Consistori havia sigut un dels primers a facilitar a tots els autònoms i empresaris del municipi sol·licitants del Pla Resistir a rebre l’ajuda. “La nostra intenció des de l’equip de govern és pal·liar la difícil situació que han travessat nombrosos comerços, autònoms i empreses de la localitat, per això estem ara ultimant les ajudes municipals, que esperem també puguen sol·licitar-les i rebre-les en el menor temps possible”, va finalitzar l’Alcaldessa de Bunyol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*