Bunyol celebra el seu tradicional Crida i inauguració de l’exposició del Ninot amb una elevada participació  

Post també disponible en: Castellano

El dissabte a la vesprada les cinc comissions falleres van fer la tradicional cercavila des de l’Avinguda de la Violeta fins a la Plaça del Poble per a convidar a tots els veïns a gaudir de les Falles en la tradicional Crida. Després d’aquest acte van ser tots a la Sala El Mercat on van inaugurar l’Exposició del Ninot. 

Aquest dissabte van continuar els actes fallers a Bunyol amb la tradicional cridà i la inauguració de l’exposició del ninot a la Sala El Mercat. Acte organitzat per la Regidoria de Cultura Popular de l’Ajuntament de Bunyol i la Junta Local Fallera. 
Després de la cercavila de les cinc comissions falleres amb les seues màximes representants des de l’Avinguda de la Violeta fins a la Plaça del Poble, a la porta de l’Ajuntament van posar al costat dels seus estendards. En aquesta cercavila els van acompanyar Indalecio Zanón, president de la Junta Local Fallera de Bunyol, Rafa Pérez, regidor de Cultura Popular, i María Vallés, regidora de Turisme del Consistori Buñolense.
Una vegada tots van pujar al balcó, Indalecio Zanón, com a marca la tradició abans de la pandèmia, va nomenar Fallera Major i president de cada Falla, que il·lusionats posaven al balcó consistorial. Finalment va nomenar a Rafa Pérez, que va dirigir unes paraules a tots els presents en aquesta plaça, abarrotada, amb ganes de veure a les seues falleres, presidents i músics pels carrers. 
Rafa Pérez, va animar a la participació d’aquestes falles a tots els veïns i visitants, recordant els durs anys de pandèmia i les dificultats que les nostres comissions falleres han hagut de travessar. També va anunciar que ja aquestes serien les seues últimes falles com a regidor i va agrair la dedicació, esforç i sacrifici de totes les comissions al poble, a l’Ajuntament i cap a la seua persona. També va recordar els 50 anys que en aquest 2023 està complint la Falla Nou Bunyol. Va finalitzar l’acte amb l’Himne a València i l’aplaudiment de tots. 
Des d’allí les cinc comissions (Falla Nou Bunyol, Falla Vendes, Falla El Prat, Falla Reis Catòlics i Falla Bunyol-Poble), Junta Local, músics i veïns van ser en cercavila fins a la Sala El Mercat on cada falla tenia la seua ninot. Després de les fotos pertinents, el públic va poder comprovar l’alt nivell que enguany tindran els monuments fallers de les cinc comissions. Creativitat, color i molta il·lusió malbaraten uns ninots cures al detall. L’exposició estarà oberta fins a aquest divendres 10 de març en horari de 18 a 20h.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*