Bunyol comença el compte enrere per acollir el congrés de la WASBE de 2019 amb reunions amb Diputació, Generalitat i Ajuntament de València

El próximo Congreso Internacional que la WASBE celebrará del 10 al 13 de julio de 2019 en Buñol.
El próximo Congreso Internacional que la WASBE celebrará del 10 al 13 de julio de 2019 en Buñol.

Post també disponible en: Castellano

El próximo Congreso Internacional que la WASBE celebrará del 10 al 13 de julio de 2019 en Buñol.
El proper Congrés Internacional de la WASBE se celebrarà del 10 al 13 de juliol de 2019 a Bunyol.

El ple de dilluns presentarà una moció sobre l’adhesió de Bunyol a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO a la modalitat de Ciutat Creativa de la Música

Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol, va informar de les reunions i contactes que el cap de setmana va dur a terme, al costat de Rafa Pérez, primer tinent d’alcalde, i Arnaldo Carrascosa, regidor de Cultura, amb motiu del proper Congrés Internacional que la WASBE celebrarà del 10 al 13 de juliol de 2019 a la localitat, convertint aquest municipi d’interior a la capital mundial de la música de bandes.

World Association for Symphony Bands and Ensembles (WASBE) és l’única associació internacional que aglutina músics, directors, professors, fabricants d’instruments, compositors, bandes i empresaris de la música clàssica. Al a Mà de 2016 Markus Mauderer, compositor i director executiu de WASBE, fos el president d’honor d’aquest magnífic concert, Bunyol i la WASBE han mantingut nombroses reunions. Un llaç que va arrencar amb Mauderer i que ha continuat el municipi i el seu Ajuntament

La primer edil bunyolense es mostra molt orgullosa de la propera celebració d’aquest congrés mundial, “perquè és la primera vegada que es realitza en un municipi i no en una gran ciutat com s’ha fet fins ara. Ciutats com Utrecht han albergat aquest congrés, i a finals d’aquest any a Chicago es presentarà Bunyol com a pròxim lloc de concentració d’aquest gran congrés per a la música de bandes a nivell mundial “.

Editors, compositors, músics i bandes de tot el món estaran a Bunyol durant aquests tres dies de juliol, “i és que el nostre municipi està completament afermat com a líder de música de bandes a nivell mundial, prova d’això és la celebració d’aquest congrés, perquè destaca la implicació de tot un poble, de dues societats musicals, de famílies senceres, de professors, nens, alumnes, seus socials, grans teatres i una àmplia programació bandística pràcticament totes les setmanes en aquesta localitat “, ha destacat Carrascosa.

Aquest cap de setmana l’alcaldessa va estar, conjuntament amb Darío Sotelo, director de la WASBE, mantenint reunions amb la Federació de Societats de Música de la Comunitat Valenciana, l’Agència Valenciana de Turisme, Turisme València, Ajuntament de València i Certamen de Bandes de Música ciutat de València. L’objectiu és portar la música de bandes més enllà de Bunyol i la comarca, amb agents que puguan aprofitar aquesta circumstància per portar la comarca, la Comunitat a un altre nivell, al de la cultura de tot el món, “ser el focus d’atenció com exemple de música i de turisme d’interior a la província i la Comunitat i traslladar la passió de la nostra autonomia per la música , va finalitzar l’alcaldessa.

Moció adhesió a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO

I també complementàriament, i reflex de la implicació de tot Bunyol i el seu Ajuntament per la música que en el pròxim ple de dilluns 29 d’octubre, es va a presentar una moció per a la seva aprovació per tots els partits polítics amb representació al consistori, sobre l’adhesió de Bunyol a la xarxa de ciutats Creatives de la Unesco, “perquè Bunyol segueix els objectius i bones pràctiques d’aquesta xarxa de ciutats creada el 2004, com és la difusió d’activitats, béns i serveis culturals; el desenvolupament de la innovació i l’augment d’oportunitats a l’abast de creadors i professionals del sector cultural; la millora de l’accés i participació en la vida cultural i la integració de la cultura i la creativitat en els seus plans de desenvolupament sostenible.

La moció proposarà adherir-se a aquesta xarxa en la modalitat de Ciutat Creativa de la Música per a la convocatòria de 2019, i es compromet a consignar per al pressupost del pròxim exercici les despeses que ocasionaran la gestió. Així està present en la moció que el portaveu del grup socialista, Manuel Sierra, llegirà a la propera sessió plenària, .

L’alcaldessa, entén que el Congrés de la WASBE de 2019, juntament amb la programació activa de les dues societats musicals i l’Ajuntament com la Biennal de Música i el Mà a mà fa que sigui més favorable aquesta sol·licitud a la UNESCO com a ciutat creativa .

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*