Bunyol organitza aquest diumenge diversos actes informatius i culturals per a donar a conéixer la situació de la dona a Cuba

Post també disponible en: Castellano

La Regidoria d’Igualtat, juntament amb l’Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba, organitzen aquest diumenge una trobada informativa a càrrec de la periodista cubana Dixie Edith Trinquete. A la vesprada, un concert del grup Duo Jade, considerat un dels més importants duos femenins de l’actual escena musical havanera. 

El dimarts, Dia Internacional de la Dona, Sandra Corachán, regidora d’Igualtat de Bunyol, va animar a la participació a València a la manifestació que va ser multitudinària pels carrers de la capital. Van ser moltes les veïnes i veïns que van assistir. Ahir 9 de març, l’Associació Mestresses de casa de Bunyol a partir de les 17h va organitzar per gentilesa de Flores Villar un acte que va informar de com tractar les plantes a la primavera. 

Hui dijous, concerte-recital poètic anomenat “Mirades de Dona” a les 19h en el Palau de la Música, organitzat per les regidories de Cultura i Igualtat. Però a les 17h les Mestresses de casa també organitzen una Mini Marató de Parxís en el seu local social. A la parella guanyadora se’ls obsequiarà amb un pernil. Confirmen que a partir d’abril iniciaran el seu habitual concurs de parxís, i estaran a la disposició de tots els veïns cada dijous. 

Demà divendres 11 de març, també en el Palau de la Música, a les 19h el Grup de Teatre de Setaigües presenta “Monòlegs de la vagina”, organitzat per la Regidoria d’Igualtat i el Moviment Democràtic de Dones (MDM). 

Ja el dissabte 12 a la Biblioteca Municipal, teatre infantil anomenat “Un cofre ple de contes”. Es tracta d’un contacontes per a xiquetes i xiquets, amb princeses que en comptes de quedar-se a la torre, ixen al món, s’enfronten a dracs, recorren laberints i corren les aventures més riques i extraordinàries. Serà a les 12h.També el dissabte, l’Escola Popular d’Adults organitza una Masterclass de Salsation, a càrrec de Mª Carmen González Teodoro i les alumnes de la EPA en la Plaça 5 de març a partir de les 11.30h. Acudeix. 

Dona a Cuba. Revolució dins de la revolució 

El diumenge 13 de març el Moviment Democràtic de Dones de Bunyol, en col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Bunyol i l’Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba José Martí organitzen una trobada amb la periodista, professora i assessora cubana Dixie Edith Trinquete per a compartir des d’una mirada feminista les experiències de la lluita per la igualtat a través del paper fonamental de la Federació de Dones Cubanes i conéixer la situació de la dona a Cuba. 

La jornada tindrà lloc a partir de les 10,30h a la Sala El Mercat, on podrem conéixer de primera mà la situació de la dona en la societat cubana actual, com afecta el bloqueig econòmic dels EUA i els avanços en matèria d’igualtat amb el Projecte del Codi de la Família que actualment s’està debatent a l’illa. Aquesta trobada s’emmarca en la gira “Bloqueig i Dona a Cuba”, on participarà en més de 20 actes en tot l’estat. En finalitzar, sobre les 12.30h, en la plaça 5 de març es podrà gaudir del concert del Duo Jade, considerat un dels més importants duos femenins de l’actual escena musical havanera. Durant el concert s’oferirà el tradicional mojito cubà.

David Rodríguez, de l’Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba José Martí, ha destacat la implicació de l’Ajuntament de Bunyol amb aquesta associació des de fa ja diverses dècades: “Els veïns del municipi mostren un gran interés per conéixer com és la situació d’aquest país, des del punt de vista sanitari, educatiu o cultural”. 

“Hi ha gran desinformació en l’exterior i des d’aquesta associació intentem comunicar com es viu el bloqueig dels Estats Units, la visió de la dona i la cultura d’aquest gran país”. Es va mostrar molt agraït perquè des d’aquest Consistori sempre s’ha donat suport a la visibilització d’aquesta associació i de la realitat cubana, i què millor que fer-ho des del punt de vista feminista a càrrec d’una periodista i un excel·lent grup cubà”, va finalitzar Rodríguez. 

Els actes finalitzen el 27 de març

La següent setmana, el dilluns 14, en aquesta casa, dins del programa que realitzen les dones del MDM a les 17h, conversaran amb Cloti Iborra de CCOO sobre plans d’igualtat. El dimarts, 15 de març, presentació del Centre de Dona Rural d’Iàtova. La setmana següent, el dimecres 23 de març, hi haurà un Taller anomenat “Soplos”, de suport entre dones, a càrrec d’aquest centre de dona rural. També aqueix dia es presentarà de manera oficial el Pla d’Igualtat Municipal entre homes i dones en la localitat. 
Ja finalment, l’últim cap de setmana del mes, el 26, 27 i 28 de març s’organitzen les Jornades En línia Dona i Párkinson, per P de Párkinson.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*