La Sant Silvestre chestana recapta 484 euros per a fins solidaris

Post també disponible en: Castellano

Ahir, diumenge 19 de desembre, desenes de famílies disfressades es van reunir en la plaça del Mercat per a celebrar una de les activitats més populars del Nadal chestana, la Sant Silvestre Solidària. En aquesta ocasió, per a reduir el risc de contagis de covid, es va realitzar una marxa a peu, en lloc de la tradicional carrera.

“Ha valgut la pena seguir avant amb aquest acte tan alegre encara que hàgem hagut d’adaptar-lo pel recent repunt de casos; al final optem per fer el recorregut a peu, eliminant del traçat els carrers més estrets i posant l’accent en l’ús de la màscara, i així hem aconseguit gaudir d’un matí molt divertit, sobretot per als més xicotets”, apuntava el regidor d’Esports, Francisco Llorens. “La marxa ha sigut un èxit de participació, amb 215 persones. Com sempre, Xest ha demostrat que quan hi ha una causa solidària no es queda a casa i, a part de la venda de dorsals, s’han rebut nombrosos donatius”.

La recaptació, que va ascendir fins als 484 euros, s’ha destinat a Payasospital, xiquets i xiquetes amb càncer Aspanion i la junta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Xest.

Premis a les millors disfresses i sorteig entre els dorsals participants
L’alumnat del col·legi Vicente Blasco Ibáñez va ser el protagonista de la jornada, amb la realització de la seua ja tradicional coreografia nadalenca i guanyant tots els premis grupals amb les disfresses de Papàs Noel, elfos i elfas i xiquets i xiquetes de San Idelfonso. També van rebre una caixa de productes nadalencs les millors disfresses en les categories d’individual, que va ser per al Rei Mag al seu balcó; de mascota, per al xicotet gos elfo, i de família, per als arbres de Nadal. A més es van sortejar altres quatre cistelles entre els dorsals participants.

Ambientació nadalenca
Després de la marxa, les famílies van poder gaudir de l’animació organitzada en la plaça del Mercat, amb música i taller de globofexia, a més de la visita de Papà Noel, que es va instal·lar al costat d’una elfa en una bola de neu per a rebre als xiquets i xiquetes que van voler traslladar-li els seus desitjos nadalencs.

“Volíem ambientar la plaça i animar a la gent i ho hem aconseguit, hem hagut de renunciar a algunes coses com la xocolatada, però no importa, crec que la gent s’ho ha passat molt bé”, comentava la regidora de Turisme, Brenda Jimenez. “El pròxim dia de Nit de Nadal Papà Noel tornarà a visitar el nostre poble per a recollir les cartes dels xiquets i les xiquetes i recorrerà les zones comercials en la seua moto, així que tornarem a tindre un matí festiu amb ambientació musical”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*