Bunyol ultima els detalls per a acollir la segona etapa de la Volta Ciclista a Espanya Femenina del pròxim 29 d’abril

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol ultima els detalls per a acollir una de les grans cites esportives del calendari ciclista espanyol: la Volta Ciclista a Espanya Femenina, la segona etapa de la qual partirà de Bunyol el pròxim dia 29 d’abril.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Bunyol, Ulises Araújo, ha destacat que aquesta cita esportiva suposa “un recolzament molt important al ciclisme femení, ja que l’any passat va ser la primera vegada i enguany va millorant. La idea que té l’organització de La Volta és equiparar-la la masculina en tots els sentits, ja que a nivell del muntatge de l’eixida, per exemple, és totalment idèntica”.

Ulises Araújo ha avançat que la presentació oficial serà a València “el dia 27, a la vesprada a la Ciutat de les Arts i les Ciències; i ja el dia 28 es farà la crono per equips en un circuit tancat. La segona etapa té l’eixida a Bunyol, concretament en l’Avinguda Rafael Ridaura, on oficialment s’eixirà sobre les 14,05 hores amb una arribada prevista a Moncofa sobre les 17,30 hores. Aquesta etapa des de Bunyol a Moncofa és un recorregut repechero en el qual la incidència de l’aire tindrà el seu revelancia, el port del Oronet pot marcar, encara que apunta a un final al sprint”, tal com ha explicat el regidor d’Esports bunyolense.

“Ens hem reunit amb els col·legis perquè deixen eixir eixe dia a l’alumnat a partir de les dotze per a poder fer una jornada esportiva i així que puguen anar a veure-la. A més, en la zona de l’eixida tenim el col·legi Cervantes, el Centre de Salut i l’Institut, per la qual cosa estem coordinant-lo tot amb la Policia Local i amb la Guàrdia Civil perquè tot salgá bé”.

Ulises Araújo ha destacat que tant “les xiquetes com els xiquets de quart a sisé dels col·legis és necessari que vagen i ho gaudisquen, ja que és un esdeveniment esportiu a nivell nacional; perquè el puguen recordar quan siguen majors com jo recorde quan va passar la Volta Ciclista a Espanya per Bunyol fa més de trenta anys, quan jo era xicotet. I els alumnes del col·legi Sant Lluís, si no volen pujar a l’eixida, almenys podran acudir a la rotonda de la plaça de la Diputació per a presenciar la carrera”, tal com ha afegit l’edil.

Ulises Araujo també ha avançat la presència d’esportistes i persones rellevants, “on segur que entre les grans figures d’aquest esport estarà Fernando Escartín i la guanyadora del Tour de France Demi Vollering, qui participarà en la volta”.

Circuit neutralitzat

Encara que l’eixida oficial estarà situada en l’Avinguda Rafael Ridaura, “ja que a causa de la seua amplitud és la més idònia per als camions i la comitiva que arrossega aquesta prova esportiva”, s’ha decidit que la carrera travesse Bunyol en sentit contrari a la circulació actual fins a arribar a l’eixida neutralitzada. “És en definitiva una exhibició de passeig pels carrers de Bunyol, i per això volem que recórrega el màxim possible del poble. És veritat que és un poc de trastorn pels negocis o la gent que transita amb el cotxe, però clar, lògic que quan ve un esdeveniment nacional el passeges pel poble en helicòpter i es vegen els magnífics espais que té Bunyol com el castell, l’auditori, la Cova Turche, etcètera, perquè serà retransmés en directe per RTVE”.

Ulises Araújo ha explicat que el recorregut pel nucli urbà de Bunyol, “d’aproximadament 6 quilòmetres i 300 metres, serà el següent: amb eixida en Rafael Ridaura es rodarà en direcció cap al Carrer Rafael Alberti, es girarà en Severo Ochoa i es dirigiran cap a Antonio Machado i la plaça Rivero. D’ací s’anirà a Blasco Ibányez i Plaza de La Venda, carrer Comtes de Bunyol, Doctor Fleming, carrer Juan Peset i fins al camp de futbol. D’ací es baixarà per la carretera del Cuco cap al passeig de Sant Lluís i del carrer de Sant Lluís cap a Plaza del Poble i Carrer Cid, per a després circular cap a Avinguda País Valencià, plaça de la Diputació i ja per l’avinguda de la Violeta cap a la carretera CV-4241 fins a la Cuesta blanca, on estarà el quilòmetre zero de la carrera”, tal com ha finalitzat el regidor d’Esports.

Prova de Mountainbike de la Diputació

El responsable de l’àrea d’Esports de Bunyol també ha destacat que, “a més de la cita amb la Volta Ciclista a Espanya Femenina, Bunyol acollirà un dia abans, el dia 28, la Marxa de Mountainbike que organitza la Diputació de València amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bunyol”.

“Aquesta marxa està dins del circuit de la Diputació de València i en ella hi ha nou proves on l’octava va ser la de Bunyol. Serà la marxa regna del circuit i es va puntuar doble als participants, serà una de les més atractives. I el Club Ciclista de Bunyol ha treballat molt bé per a netejar sendes ja que dins d’eixa marxa es farà un tram cronometrat que tindrà un premi especial”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*