Xest comptarà amb contenidors de fracció orgànica a partir de desembre

Post també disponible en: Castellano

Les persones interessades a separar les restes orgàniques del seu fem domèstic podran sol·licitar un kit de separació de residus orgànics a partir del 30 de novembre en l’oficina de Turisme, consistent en un poal marró, un rotllo de bosses biocompostables i la clau per a obrir el contenidor

El 30 de novembre es realitzarà la bustiada d’un fullet informatiu pels domicilis de la localitat per donar a conèixer el nou servei de recollida de restes orgàniques. Les persones interessades a sol·licitar el kit de separació d’aquest tipus de residus, consistent en un cubell marró de 7 litres, un rotllo de bosses biocompostables i la clau per obrir el contenidor; hauran de lliurar a l’oficina de Turisme el full d’inscripció que s’inclou en el fullet informatiu, totalment emplenada, a partir de l’30 de novembre.

En total, s’ha previst el repartiment de 3.000 cubells de 7 litres i la instal·lació de 40 contenidors marrons de 1.100 litres, amb tapa plana i obertura amb clau.

“Serem el primer municipi de la comarca a implantar aquest sistema de bioresidus, que aniran destinats a la producció de compost. Aquest nou servei de separació de residus orgànics atén el compliment de la normativa de la Unió Europea, que a partir del pròxim any penalitzarà les poblacions que no portin un 30% de bioresidus a planta “, ha declarat el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro. “Amb una correcta separació reduïm l’impacte ambiental i convertim el residu en recurs; a més, si ens conscienciem per realitzar la separació de plàstic, cartró, vidre, restes orgàniques i escombraries no orgànica, aconseguirem reduir la taxa que actualment es paga”.

D’altra banda, segons ha explicat el regidor, als grans productors, com cafeteries, bars i restaurants se’ls lliurarà un cub de 120 litres, amb un vinil en què s’explicarà el tipus de residus que s’han de dipositar en ell, facilitant així que puguin realitzar la separació d’orgànic en els seus comerços.

Què és la fracció orgànica i quins residus es poden dipositar al contenidor marró

La fracció orgànica és la part de residus domèstics que coneixem com a matèria orgànica o biodegradable, és a dir, aquells residus d’origen vegetal o animal, com poden ser restes de menjar, closques d’ou, marisc i pells de fruites o vegetals, bosses d’infusions, filtres de cafè i taps de suro; o tovallons i paper de cuina tacat amb restes de menjar.

Funcionament dels contenidors marrons

Per poder obrir els contenidors serà necessària la clau que es lliurarà en el kit de separació a les persones que ho sol·liciten. Els residus s’hauran de dipositar en bosses, preferiblement biocompostables, dins el contenidor i en l’horari establert, de 20 a 00 hores.

Per donar a conèixer aquest nou contenidor a la població, s’ha habilitat el web www.contenedormarron.com, on també s’exposa informació sobre la recollida selectiva, de l’tipus de residus i la seva classificació, d’el funcionament de l’ecoparc i dels horaris de recollida en la localitat.

Des de la regidoria de Serveis es recorda a la població la importància de separar la resta de residus en els contenidors corresponents. “Així mateix, cal continuar incidint en que no s’han de dipositar estris al carrer ni a la banda dels contenidors. S’han de dur a l’ecoparc o es pot recórrer a el servei de recollida gratuït de l’Ajuntament, trucant a l’96.251 00 15 “, apunta Guijarro.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*