Cinc grans itineraris espanyols creen l’Associació Rutes Culturals d’Espanya

Post també disponible en: Castellano

Camins d’Art Rupestre Prehistòric, Ruta Via de la Plata, Camí del Cid, Rutes de Carles V i Camins de Passió creen aquesta associació amb l’objectiu de promoure internacionalment la difusió del llegat històric, artístic i natural del nostre país

Es tracta d’una ambiciosa iniciativa que exhibeix un ampli mostrari dels recursos turístics d’onze comunitats autònomes

Els representants de les entitats gestores de Camins d’Art Rupestre Prehistòric, Ruta Via de la Plata, Camí del Cid, Rutes de Carles V i Camins de Passió han celebrat  l’Assemblea Constituent de l’Associació Rutes Culturals d’Espanya. Aquesta associació naix amb l’objectiu de coordinar les accions que en matèria de promoció internacional es realitzen per a donar a conèixer el ric llegat que han deixat al nostre país les diferents cultures al llarg dels segles a través d’itineraris d’alt valor històric, artístic i mediambiental.

La constitució d’aquesta associació és un pas més dins dels treballs de promoció conjunta que des de 2015 realitzen aquests itineraris, en coordinació amb la Secretaria d’Estat de Turisme, sota la marca turística “Rutes Culturals d’Espanya”, creada per Turespaña. En 2018 els representants d’aquestes cinc rutes van signar un acord marc amb la Secretaria d’Estat de Turisme per a formalitzar la col·laboració que es realitzava en matèria de promoció internacional a través d’assistència a fires, trobades professionals, edició de materials i diverses col·laboracions amb les Oficines de Turisme d’Espanya a l’estranger. A més, amb la vista posada en 2022, Rutes Culturals d’Espanya s’ha mostrat particularment activa en desenvolupar una pàgina web en castellà, anglès, francès i alemany; un vídeo promocional i un blog informatiu. Actualment estan preparant juntament amb diverses Oficines de Turisme d’Espanya en l’exterior presentacions de la marca, actuacions que se sumen a l’edició de fullets multilingües, presència en xarxes socials, contactes amb turoperadores, etc.

Es tracta, en definitiva, d’una ambiciosa aposta, en la qual s’integren una important mostra dels recursos i productes turístics existents en territoris d’onze comunitats autònomes, i que contribueix de forma notable a incrementar l’oferta per entorns naturals i poc massificats, d’acord amb les noves demandes turístiques.

Objectius: planificació, desenvolupament i promoció

Els principals objectius de l’associació són: dotar de personalitat jurídica a la marca Rutes Culturals d’Espanya; promocionar internacionalment els itineraris com a destinació turística cultural; planificar, desenvolupar i gestionar com a Club de Producte els objectius que s’adopten en el marc de la col·laboració amb la Secretaria d’Estat de Turisme; així com mantenir contactes permanents amb empreses, administracions, universitats i altres col·lectius interessats. És també objectiu d’aquesta associació incorporar en el futur, i de forma progressiva, nous itineraris representatius de la riquesa i diversitat històrica i patrimonial d’Espanya.

En el transcurs de l’Assemblea Constituent s’han formalitzat els càrrecs de la nova Junta Directiva, assumint la presidència Rafael Pacheco Rubio, com a president de la Xarxa de Cooperació de Ciutats en la Ruta de la Plata. La vicepresidència primera recau en l’Associació per al Desenvolupament Turístic de la Ruta Camins de Passió, la vicepresidència segona en el Consorci Camí del Cid, la secretaria estarà a càrrec de la Xarxa de Cooperació de Rutes de l’Emperador Carles V i la tresoreria en l’Associació Camins d’Art Rupestre Prehistòric. Igualment, s’han aprovat els estatuts que regiran l’entitat. L’associació estarà domiciliada en la seu de la Xarxa de Cooperació de les Rutes de l’Emperador Carles V, en la localitat cacereña de Cuacos de Yuste.

“Culmina un treball de molts anys i obri la porta a una poderosa eina de promoció de les destinacions, principalment d’interior”, ha declarat Rafael Pacheco, president de la nova associació. “Mai s’havien unit cinc itineraris que agrupen tants territoris tan diferents per a oferir a l’exterior una proposta comuna i enriquidora, molt d’acord amb els nous models turístics, associats a la cultura, la naturalesa, i la desmasificación de les destinacions”.

A la reunió, celebrada telemàticament, han assistit Ramón Montes Barquín, coordinador tècnic de l’Associació Camins d’Art Rupestre Prehistòric; Rafael Pacheco Rubio, president de la Xarxa de Cooperació de Ciutats en la Ruta de la Plata; Rubén García Ortega, vicepresident primer de la Diputació Provincial de Guadalajara en representació del Consorci Camí del Cid; Miguel Ángel Martín Ramos, president de la Xarxa de Cooperació de les Rutes de Carles V; i Rosario Andújar Torrejón, presidenta de l’Associació per al Desenvolupament Turístic de la Ruta Camí de Passió.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*