Colomer inaugura l’Assemblea de Ciutats Patrimoni que se celebra a Algemesí

Colomer inaugura l'Assemblea de Ciutats Patrimoni que se celebra a Algemesí.
Colomer inaugura l'Assemblea de Ciutats Patrimoni que se celebra a Algemesí.
Colomer inaugura l'Assemblea de Ciutats Patrimoni que se celebra a Algemesí.
Colomer inaugura l’Assemblea de Ciutats Patrimoni que se celebra a Algemesí.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat junt amb l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, la VII Assemblea General de la Xarxa de Cooperació Interurbana per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Unesco (ICCN en les seves sigles en anglès) que es celebra a Algemesí fins dissabte, 8 de setembre.

Francesc Colomer ha destacat que “aquest Congrés compta amb delegacions de tot el món i és molt important que se celebri a la Comunitat Valenciana, a Algemesí, perquè ens ajuda a reconstruir el relat de la nostra identitat turística”.

En aquesta línia, ha ressaltat l’oferta turística d’Algemesí, “que representa la millor versió de la Comunitat gràcies al tresor immaterial que posseeix i que la Unesco ha reconegut”, alhora que ha incidit que la Muixeranga “ens fa més singulars, és una experiència transformadora per al visitant i que només es pot experimentar aquí “.

Colomer ha advocat per “fugir de l’estandardització, tenim elements identitaris que ens fan ser únics, la cultura és una incubadora d’aquestes motivacions singulars, per la qual cosa hem de treballar per donar a conèixer la nostra riquesa cultural” i ha afegit que “esta Comunitat és molt fèrtil en productes i hem d’apostar per donar a conèixer els nostres atractius que ens diferencien de la resta “.

El responsable de Turisme ha ressaltat de les festes d’Algemesí que “són una obra coral d’ancoratge històric, patrimonial, on eclosiona la bellesa de la dansa i de la música i on destaca la participació i el compromís de tot un poble”.

Viatge per agents de turoperació japonesos

A més, Colomer ha ressaltat que “hem organitzat un viatge per a agents de turoperació japonesos que estan visitant durant aquesta setmana diferents atractius turístics de la Comunitat, entre els quals destaca la Muixeranga”.

En concret, s’ha organitzat un ‘fam trip’ per representants de sis de les principals agències japoneses que treballen amb Espanya. El grup visita la Comunitat Valenciana acompanyat per un responsable de l’Oficina Espanyola de Turisme a Tòquio.

El programa del viatge de familiarització que ha organitzat Turisme Comunitat Valenciana inclou visites a diferents atractius culturals i turístics de la ciutat de València, com La Llotja de la Seda, el Mercat Central, l’Església de Sant Nicolau o la Ciutat dels Arts i els Ciències.

A més, el grup visitarà, a la província de Castelló, Morella, la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries, al nord de la província, i Peníscola. A més, visitaran a la província d’Alacant el municipi de Dénia, designat per la Unesco en 2015 ‘Ciutat Creativa de la Gastronomia’.

Colomer ha assenyalat que “amb aquest ‘fam trip’ volem que coneguin i gaudeixin en viu de les experiències que hem preparat enfocades a aquest mercat” i ha afegit que l’objectiu és “explicar i mostrar in situ les possibilitats del destí Comunitat Valenciana amb el objectiu que incloguin la nostra oferta turística en els seus catàlegs com una oferta destacada “.

Segons ha informat Francesc Colomer, “el turista japonès està interessat en viure experiències turístiques vinculades a la cultura i als nostres patrimonis immaterials com la Muixeranga”.

L’arribada de turistes japonesos a Espanya ha augmentat de manera progressiva en l’última dècada, de manera que el nostre país ha passat de rebre 250.000 viatgers nipons anuals a més de 400.000 visitants. Aquestes xifres, unides a la despesa en destinació, fan d’aquest mercat emissor un dels més interessants d’Àsia.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*