El Consell establirà ajudes i un pla extraordinari d’ocupació pels efectes de la tempesta de l’1 de juliol a cultius de la Ribera

AVA-ASAJA informa de que los cultivos de cítricos y de caquis, así como las infraestructuras agrarias figuran entre los principales perjudicados de las últimas lluvias torrenciales.

El Ple del Consell ha acordat establir ajudes i incentius per a un pla extraordinari d’ocupació a causa de l’afecció en els cultius motivada per la tempesta del dia 1 de juliol de 2018 a les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa de la província de València.

D’aquesta manera, es faculta la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural perquè desenvolupi les actuacions necessàries per a la gestió d’ajuts de lluita contra les plagues i malalties dels cultius afectats per la pedregada.

De la mateixa manera, es faculta la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball perquè, a través del nou Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), desenvolupi un Pla d’Ocupació extraordinari destinat als treballadors i treballadores del sector agroalimentari afectats per la pèrdua d’ocupació derivats dels efectes de la pedregada.

Les mesures es finançaran amb càrrec al Fons de Contingència de la Generalitat, d’acord amb els informes de data 22 d’octubre de 2018 de la Direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, i haurà de ser consignat en els pressupostos de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient i d’LABORA en el termini de dos mesos.

Aquest acord no té efectes econòmics concrets, que s’acordaran pel Consell després de la realització de les actuacions que s’indiquen en el paràgraf anterior.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*