Comença l’I Curs “Monitor Astronòmic Starlight” Terra Boval

Post també disponible en: Castellano

El curs, impartit per Fundació Starlight, té una duració de 60 hores realitzades en 6 dies consecutius en el Centre de Turisme Rural Les Viñuelas de Sinarques

Aquest dilluns s’ha inaugurat l’I Curs “Monitor/a Astronòmic Starlight” Terra Boval, en un acte al qual han assistit el President de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, Gabriel Mata, l’alcaldessa de Sinarques, Mª José Clemente, i la directora de la Fundació Starlight, Antonia Varela. Durant la presentació han destacat que “ser destí Starlight obri a la nostra comarca un món d’oportunitats”, que “el nostre cel se suma així al nostre patrimoni natural i ens recorda la necessitat de protegir-lo”. Així mateix, han conclòs que “ser destí Starlight afig el astroturismo al enoturismo, el turisme actiu i el de naturalesa, i multiplica el valor de Terra Boval. La terra on el bosc abraça a la vinya i de nit, en el cel llueven estreles”.
El curs s’imparteix per la Fundació Starlight a les 45 persones que van accedir per rigorós ordre de preinscripció i que, a la seua finalització, obtindran el CARNET DE MONITOR/A ASTRONÒMIC STARLIGHT, així com un Certificat d’Assistència. Tots ells se sumaran als 800 monitors que ja hi ha formats a nivell internacional.
La formació, que es realitza en el Centre de Turisme Rural Les Viñuelas de Sinarques en horari diürn i nocturn durant 6 dies consecutius, té l’objectiu de proporcionar coneixements teòrics sobre astronomia i com transmetre’ls als visitants de Terra Boval de manera atractiva. 
En aquest sentit, el programa d’aquesta edició abordarà l’evolució i situació del turisme actual i la cura de la matèria primera del Turisme Astronòmic: el cel, la seua protecció, la il·luminació intel·ligent i la legislació. Les sessions incidiran en la incorporació del cel com un valor turístic i cultural útil per a la dinamització de les àrees rurals, s’exposaran els recursos, activitats, productes, serveis o models de negoci, les maneres d’explicar i interpretar el cel, de com fer atractius in situ els conceptes astronòmics, la singularitat de conduir grups a la nit, la creació de rutes i, finalment, es realitzarà una introducció a l’astrofotografia. 
Terra Boval és una destinació turística que basa la seua oferta diferencial en els recursos de vi i naturalesa, amb una ferma aposta per la qualitat sostenible, la conservació i protecció d’aquests recursos naturals i culturals, una oferta moderna i accessible gràcies a les noves tecnologies i que es gestiona des de la governança participativa. Compta amb quasi un 40% del seu territori protegit, va ser declarat l’any passat com a Destí Starlight per la qualitat del seu cel, pertany a la Xarxa DTI-CV i agrupa els municipis de Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera, Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.
El Pla de Dinamització i Governança Turística, que financen a parts iguals Turisme Comunitat Valenciana, València Turisme i la pròpia Mancomunitat, finança dos terços d’aquest curs tan important per a Terra Boval.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*