Compromís rebutja les acusacions de privatitizació del subministrament d’aigua potable

Compromís per Riba-roja rebutja les acusacions de privatitizació del subministrament d’aigua potable.
Compromís per Riba-roja rebutja les acusacions de privatitizació del subministrament d’aigua potable.

Post també disponible en: Castellano

“Compromís sempre ha defensat la gestió directa dels serveis essencials que poden ser assumits per l’Ajuntament, és per això que al ple del 30 de juliol de 2012, front a l’aprovació de l’expedient de contractació per a la gestió del servei públic d’aigua potable i sanejament, Compromís va votar en contra de la iniciativa. No obstant, l’expedient va ser aprovat per l’abstenció de PSPV i els vots a favor de PP. Aquest acord va tenir com a resultat l’inici d’un recurs d’Apel·lació interposat per l’empresa d’Aigües de València, sobre aquest recurs es va pronunciar el Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana el 16 de novembre de 2016 tot dictant la sentència per la qual s’estima aquest recurs”, segons han manifestar des de la formació. 

“Front aquesta situació trobàrem la possibilitat de dur a terme la gestió directa del subministrament d’aigua potable, com també d’altres serveis relacionats, com ara el servei de depuració d’abocaments. Amb motiu d’aquesta finestra d’oportunitat, es crea la Comissió Especial de Remunicipalització d’aquest servei i és a la sessió del 22 de febrer de 2018, quan aquest col·lectiu va votar a favor d’ aquesta gestió, igual que EUPV i Riba-roja Puede. La votació no va tirar endavant pels vots en contra de PSPV i Ciutadans i l’abstenció del PP. Tot continuant aquesta línia, el dia 16 d’abril de 2018 Compromís va votar en contra de la gestió indirecta del subministrament de l’aigua potable, junt amb EUPV i Riba-roja Puede”. 

“Malgrat els nostres esforços, una volta perduda la batalla, hem de vetlar pels interessos de les veïnes i veïns del nostre municipi, tant els residents al nucli urbà, com a les zones residencials i les empreses ubicades als polígons industrials. Per aquest motiu, hem procurat que el contracte actual tinga les millores possibles pel que fa  a les tècniques i els serveis i també amb l’aplicació de clàusules socials i mediambientals i amb l’interés d’acotar la vigència d’aquest”, han finalizat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*