Continua la col·laboració entre l’Ajuntament de Xest, Fepeval i l’IVACE per a impulsar la creació d’una Entitat de Gestió i Modernització en els polígons chestanos

Post també disponible en: Castellano

El passat 22 de desembre es va celebrar en la sala d’actes de la Caixa Rural una jornada sobre Entitats de Gestió i Modernització (EGM) en la qual es van abordar temes relacionats amb els reptes i oportunitats de les empreses de Xest davant la nova llei d’àrees industrials, la dinamització del teixit empresarial de Xest a través de la creació d’una EGM en cada àrea industrial i la Comunitat Energètica Local (CEL) als parcs empresarials. A més, es van exposar diferents programes i subvencions de l’IVACE per a empreses i parcs empresarials. 

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Xest, José Morell, i de Diego Romá, gerent de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval); Carlos Peinado, generen-te de ASOCREVA i vocal de la junta directiva de la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana; Gonzalo Lacalle, consultor de Fepeval; i Julio Delgado Espinós, Cap de Promoció Industrial de l’IVACE.

“El que pretenem amb aquesta jornada és insistir amb els avantatges de les Entitats de Gestió i Modernització a les quals els dona carta la llei d’àrees industrials, pionera a Espanya, que permetrà un millor manteniment dels polígons i millorar la coordinació de les administracions públiques amb les empreses”, apuntava Morell. “Hem de continuar millorant els polígons i fer un salt qualitatiu en la relació entre Ajuntament i polígon, i la llei ens està brindant l’oportunitat de treballar junts”.

Aquest model de gestió i la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana ja es va presentar a empreses dels polígons de Xest el mes de juny passat en un acte que va comptar amb la presència de representants dels polígons del municipi.

Entitats de gestió i Modernització 
La constitució d’una EGM suposa l’agrupació de la totalitat d’empreses d’un polígon amb capacitat per a complementar l’acció de les administracions públiques i promocionar i modernitzar els parcs empresarials, desenvolupant els serveis que es precisen. 

Es tracta d’una iniciativa pionera a Espanya que està sent implantada en una trentena d’ajuntaments de la Comunitat Valenciana. 

Per a la seua constitució, els parcs empresarials de Xest hauran d’acordar un conveni de col·laboració entre empreses i ajuntament que haurà de ser ratificat pel Ple i establirà el marc de compromisos i competències entre totes dues parts en matèria de manteniment i conservació de les estructures generals, possibilitant que la futura Entitat de Gestió i Modernització Castella de Xest centre la seua activitat en la prestació de serveis addicionals de valor afegit i complementaris als municipals, com a serveis de seguretat i vigilància, plans d’emergència, gestió de recursos humans, formació, eficiència energètica, o serveis de correus, de guarderia, ludoteca, entre altres.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*