Els pacients oncològics de l’Hospital de Manises “donaran la campanada” que celebra la seua alta

Post també disponible en: Castellano

Aquesta acció s’emmarca en el projecte “Campanes per la Salut” que es duu a terme amb la col·laboració de la Fundació Músics per la Salut

La iniciativa cerca humanitzar els espais hospitalaris, aportant calidesa i millorant l’experiència sanitària de pacients i professionals

A més, aquest projecte inclou acompanyament musical diari als pacients oncològics hospitalitzats

Se sent el repic d’una campana en la primera planta de l’Hospital de Manises. És el senyal que un dels pacients hospitalitzats en Oncologia ha rebut l’alta. Diversos sanitaris acompanyen al pacient que la fa sonar al final del corredor i aplaudeixen l’eixida del pacient que hui podrà tornar a casa. La xicoteta campana ha sigut instal·lada en aquest centre sanitari en col·laboració amb la Fundació Músics per la Salut i celebra cadascuna de les altes dels pacients hospitalitzats. Aquesta acció s’emmarca en el projecte “Campanes per la Salut”, una iniciativa que busca acompanyar a les persones amb càncer durant el seu tractament, especialment a xiquets i dones i traslladar-los així un missatge d’esperança.

D’aquesta manera i juntament amb el piano instal·lat recentment en l’hall del centre sanitari, també en col·laboració Músics per la Salut, el Departament de Salut de Manises té com a objectiu humanitzar els espais hospitalaris, aportant calidesa i millorant l’experiència sanitària de pacients i professionals. “En aquests moments tan marcats per la pandèmia, sembrar esperança entre la incertesa és clau tant per als pacients com per a familiars i els professionals que formem part d’aquesta àrea sanitària”, explica el Teresa Catalá, Supervisora de l’Àrea d’Infermeria del centre sanitari.

A més, la iniciativa “Campanes per la Salut” inclou al seu torn un acompanyament musical diari als pacients oncològics hospitalitzats. “Durant diverses hores al matí, diversos músics toquen per als pacients i els seus familiars fent-los més amé el tractament i la seua estada hospitalària. A més, en aquestes dates tan assenyalades, els pacients i professionals del nostre servei es mostren especialment agraïts per aquest acompanyament”, explica Teresa.

Per a Guillermo Giner, president fundador de Músics per la Salut, enfrontar-se a un càncer espanta. Per això pensa que el so de la campana és la millor música, perquè expressa “l’alegria que senten els pacients quan el tractament oncològic ha finalitzat”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*